Nokia Lumia 510: az eddigi legolcsóbb Lumia

Farkas Norman - 2012. október 24.
Hivatalosan bemutatkozott a finn gyártó legújabb Lumia mobilja, mely főként azok számára lehet vonzó ajánlat, akik kedvező áron szeretnének hozzájutni egy gyors, de átlagos tudású okostelefonhoz. Mivel a készülék öt színben landol a piacon, így az önkifejezést szem előtt tartó fiatalok érdeklődését is felkeltheti.

Már egy ideje tudjuk, hogy a Nokia egy minden eddiginél olcsóbb Lumia modell bevezetésére készül, s a mai bemutató jóvoltából végre fény derült arra, hogy pontosan milyen készülékről is van szó. A Lumia 510 névre keresztelt újdonság a Lumia 610-nél is olcsóbb lesz, fedélzetén pedig a Windows Phone rendszer 7.5-ös verziója teljesít szolgálatot.

A 120,7 x 64,9 x 11,5 milliméteres és 129 grammos telefon lelke egy 800MHz-es Qualcomm Snapdragon processzor, melyet 256MB RAM és 4GB belső tárhely egészít ki. Utóbbi nem bővíthető microSD kártyával, de ez érthető, hiszen a Windows Phone 7.5 nem is ad erre lehetőséget. A Lumia 510 előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA), kapacitív TFT-LCD érintőképernyő foglal helyet, a hátlapján pedig egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera csücsül, ami LED segédfény hiányában gyorsan elvérzik gyenge fényviszonyok között. Természetesen nem hiányzik a WiFi, a Bluetooth és az a-GPS modul sem, a mobilnetezésben pedig a 7,2Mbps letöltési sebességgel kecsegtető HSPA modem van a segítségünkre. A gyártó állítása szerint a kis Lumia jól bírja szusszal, 1300mAh kapacitású akkumulátorával akár 8 órányi beszélgetési idő is elérhető egyetlen feltöltéssel.

A fekete, fehér, piros, sárga és kék színben megjelenő készülék forgalmazása novemberben startol Kínában, Ázsiában és Dél-Amerikában, az viszont egyelőre rejtély, hogy hazánkban mikor találkozhatunk vele az üzletek polcain. A pénztárcabarát mobil sikeres lehet, hiszen olcsón juthatunk általa okos funkciókhoz, ráadásul öt szín közül választhatunk, így könnyen kifejezhetjük vele egyéniségünket.

További információkat a Nokia oldalán találsz a készülékről. 

 

Vissza