T-Mobile: jönnek a 4G/LTE-képes okostelefonok és az új mobilnet-csomagok

Kütyü Magazin - 2012. december 7.

Több mint 60 vidéki település mellett mára Budapest lakosságának 99 százaléka számára elérhetővé vált a T-Mobile 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatása. Bekerültek az első 4G/LTE-képes okostelefonok a szolgáltató kínálatába, így ügyfelei mobiljukon elsőként élvezhetik a szélessávú szolgáltatások előnyeit. 2013. január 1-jétől megújulnak a T-Mobile mobilinternet-csomagjai, hogy a szupergyors mobil adatátvitel még szélesebb ügyfélkör számára elérhetővé váljon.

 

A Magyar Telekom nagyszabású hálózatmodernizációjának újabb mérföldköveként mára megvalósult Budapest lakosságának 99%-os kültéri 4G/LTE lefedettsége, míg Budapest beltéri 4G/LTE lakossági lefedettsége is 83 százalékra növekedett. A szolgáltatás több mint 60 vidéki településen is elérhető már, így az ország lakosságának közel 27%-a számára nyílt meg a 4G/LTE kínálta mobilinternetezés lehetősége (kültéren).

A negyedik generációs adatátviteli technológia kiépítésével a Telekom nagy lépést tett a fejlett, jövőbe mutató 4G/LTE szolgáltatás elterjesztése felé, amely a nagyobb tapasztalható sebességnek és kisebb válaszidőnek köszönhetően a mobilinternetezés új élményét kínálja a felhasználóknak. A főváros lefedésével egyidejűleg a T-Mobile forgalomba hozza az első 4G/LTE-képes okostelefonokat, így már nem csak 4G/LTE-képes táblagépen, illetve USB modem segítségével használható a 4G/LTE szolgáltatás (PC-n és notebookon), hanem az új technológiát kezelni képes okostelefonokkal is élvezhetők annak előnyei.

Samsung Galaxy Note II

A 4G/LTE szolgáltatás igénybevételére alkalmas Nokia 820 LTE, a Nokia 920 LTE, a Samsung SIII LTE és a Samsung Note II LTE készülékek a mai napon jelennek meg a T-Mobile karácsonyi készülékkínálatában, azaz mostantól megvásárolhatók a Telekom kijelölt üzleteiben és  a T-Mobile honlapján elérhető webshopban. A 4G/LTE szolgáltatás igénybevétele az LTE-képes okostelefont használók számára jelenleg a Mozaik L, XL és XXL havidíjas díjcsomagok előfizetésével lehetséges.

A T-Mobile december második és harmadik hétvégéjén lehetőséget biztosít az érdeklődőknek arra, hogy kipróbálják, milyen élményt nyújt a 4G/LTE szolgáltatás az okostelefonokon. Két hétvége folyamán öt budapesti plázánál  tesztelhetnek és játszhatnak az érdeklődők a délutáni és esti órákban: december 8-án és 9-én az Europark és a Campona bevásárlóközpont előtt, december 15-én és 16-án az Allee és a Duna Plaza előtt, továbbá mindkét hétvégén a Westendnél. December folyamán a 4G/LTE szolgáltatással összekapcsolható élmények köszönnek majd vissza a Krisztina körúti Telekom Székház homlokzatán is a látványos, interaktív elemeket is felvonultató fényfestésnek köszönhetően. A közösségi médiában az érdeklődők különböző ajándékokért versenyezhetnek a T-Mobile Facebook oldalán közzétett Kerületfoglaló játékban, és belépőjegyeket nyerhetnek a Carbonfools és a Compact Disco közös zártkörű koncertjére.

A minőségi szélessávú szolgáltatások iránti növekvő igénynek eleget téve a T-Mobile 2012 decemberétől két új mobilinternet-csomaggal bővíti portfólióját, a Net&Roll XS és Net&Roll S csomagokkal, illetve 2013. január 1-jétől teljesen megújítja mobilinternet-csomagjait. A különböző szintű csomagokat az ügyféligényekhez igazodva sávszélesség és a benne foglalt adatmennyiség alapján differenciálja. 

A változások nyomán a 4G/LTE alapú szolgáltatás még szélesebb ügyfélkör számára elérhetővé válik:

- a Net&Roll S csomag például már havi 4300 Ft-ért hozzáférhető. A csomag 8 GB bennefoglalt adatmennyiséget tartalmaz és a kínált sebesség** 21 Mbps letöltés, 5,7 Mbps feltöltés esetén.

- A 2013. január 1-jétől Arany és Platina szintű Telekom ügyfelek számára kínált Aranytárskártyás Net&Roll L csomagban pedig nem kevesebb, mint 30 GB adatot lehet forgalmazni havonta maximum 60 Mbps letöltési és 22 Mbps feltöltési sebességgel, ennek a csomagnak az ára 8500 Ft lesz havonta, sőt január 1-jétől akcióban 3 hónapon keresztül már 5500 Ft-ért elérhető a díjcsomagra vállalt két éves hűségidő esetén.

Az új mobilinternet-csomagokat mind régi, mind új ügyfelek választhatják. További újdonság, hogy egyes mobilinternet-csomagok olyan többlet-szolgáltatásokat is tartalmaznak, mint például a Szuperszerviz díjmentes igénybevétele évente egy alkalommal (személyes segítségnyújtás), illetve online segítségnyújtás két alkalommal. A 4G/LTE képes okostelefon készülékekről, azok elérhetőségéről és a melléjük kínált díjcsomagokkal kapcsolatban további részletek és feltételek a T-Mobile honlapján olvashatók.

Vissza