Hatalmas összegeket ruház be titokban az Apple

MTI Sajtóadatbank - 2012. december 14.

Milliárdokat fordít a legnagyobb titokban fejlesztésekre és beruházásokra az Apple - írja a Business Insider hírportál. Miközben az Apple a 2011 júniusában zárult negyedévben kevesebb mint egymilliárd dollárt költött ingatlan- és üzembefektetésekre, berendezések vásárlásra, addig 2012 márciusáig ez az összeg először a kétmilliárdos, majd a hárommilliárdos határt lépte át, és megközelítette a négymilliárd dollárt.

A dolog érdekessége az - mutatnak rá elemzők -, hogy az Apple háza táján kívül senkinek sincs sejtelme arról, mire költik az összeget. "A tőkekiadásokat a legnagyobb csend veszi körül, és annak ellenére, hogy hatalmas összegekről van szó, külső elemzők is alig tesznek róla említést" - írja Horace Dediu piaci elemző. "Egyetlen árva kérdést sem tettek még fel a témában az Apple részvényesi közgyűlésein" - mutatott rá.
 

A szakértő szerint a termékpolitikájában az integráció elvét követő Apple gyártási stratégiájában is ezt az elvet kívánja bevezetni, és növelni a saját gyártású részegységek arányát. Ez megmagyarázná azt is, hogy az Apple miért kezdte "begyűjteni" a Texas Instruments korábbi alkalmazottait. A jelek szerint valószínűleg tévékészülék-gyártó üzemeket épít valahol az Apple.

Kulcsszavak: Apple, +céginfo
Vissza