SMART fényképezőgépek a Samsungtól

Kütyü Magazin - 2013. január 9.

Bemutatkoztak a WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F és ST150F SMART fényképezőgépek, melyekben a Samsung legújabb technológiái érvényesülnek.

Az új funkciók és a fejlesztések lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kedvenc fényképeiket azok elkészülte után azonnal meg tudják osztani másokkal, ezzel is kihasználva a vezeték nélküli csatlakozás élményét fényképezőgépek esetén is. Az „Elég egy kattintás” koncepció révén a fényképezőgépekhez egyszerűen csatlakoztathatók más eszközök, s így a fotók egyetlen mozdulattal megoszthatók az intuitív kezelőfelület segítségével. Az okostelefonokkal kapcsolatos tapasztalatok alapján tervezett kezelőfelületet nagyméretű érintőképernyő segíti, s ezáltal gyorsabbá válik a képek szerkesztése, valamint más készülékekre és a közösségi oldalakra való feltöltésük.

WB250F

Az AutoShare funkció lehetőséget ad arra, hogy a Wi-Fi csatlakozáson keresztül a képeket azok elkészültével egy időben átküldje okostelefonra, és ott elmentse. A SMART fényképezőgépen elhelyezett Direct Link gomb segítségével egyetlen gombnyomással aktiválható a Wi-Fi funkció.

A Samsung SMART CAMERA alkalmazás lehetővé teszi az okostelefont használók számára (mind Android, mind pedig iOS platformon elérhető), hogy Wi-Fi-n keresztül csatlakozzanak a Samsung kínálatában elérhető valamelyik fényképezőgéphez, s az azzal készített képeket szerkesszék, megosszák, illetve elmentsék.

A WB250F

A WB250F (és a WB200F) kiemelkedően jó műszaki teljesítménnyel büszkélkedhet: a 18-szoros optikai zoommal, 14,2 megapixeles BSI CMOS (WB250F) vagy CCD (WB200F) érzékelővel és a 24 mm-es objektívvel könnyedén lehet nagyszerű képeket készíteni. A készülék klasszikus kialakítású: az érintőképernyős LCD kijelzőből és 5 navigációs gombból álló hibrid érintőképernyős kezelőfelület segítségével a felhasználó saját igényeinek megfelelően állíthatja be a készülék funkcióit. Akik a legtöbbet szeretnék kihozni ebből, azok számára a teljes manuális üzemmód biztosít korlátlan rálátást a fényképezőgép beállításaira.

 

Az új WB fényképezőgépek funkciói között találjuk a Best Face nevű alkalmazást, amely automatikusan kiválasztja a sorozatképek közül azt, amelyiken a legjobb arckifejezéseket találjuk, így olyan csoportképeket készíthetünk, ahol mindenki a lehető legjobban néz ki. A SMART Mode és a Motion Photo funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármilyen körülmények között kiváló minőségű képeket tudjanak készíteni. A Wi-Fi csatlakozási lehetőség révén pedig gyorssá és könnyűvé válik a fotók megosztása. A négy színben (fehér, kobalt fekete, metálszürke és piros) kapható WB250F lehetőségeit az automatikusan felnyíló vaku teszi teljessé.

Új, továbbfejlesztett SMART fényképezőgép modellek

A WB800F egy klasszikus, nagy zoomtartományú fényképezőgép: a 21-szeres optikai zoom és a 16,3 megapixeles BSI CMOS érzékelő garantálja a rossz fényviszonyok között is kiváló fényképeket. Ez a nagy teljesítményű fényképezőgép is hibrid kezelőfelületet kapott, amely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy az érintőképernyőn és az öt navigációs gombon keresztül szabályozza a fényképezőgép beállításait. A WB800F fehér, kobalt fekete és piros színben lesz kapható.

 

A WB30F a modellcsalád új, kisméretű tagja, amely a WB modellek képességeivel rendelkezik: 10-szeres optikai zoom, 24 mm-es nagylátószögű objektív és ultravékony készülékház (mindössze 17 mm). A vékony és stílusos kialakítású készülékben extra opcióként található meg a Magic Frame és a Live Panorama funkciókat, amelyek még teljesebb fényképkészítési élményt tesznek lehetővé. A WB30F fekete, fehér, piros, bíbor és rózsaszín színben lesz kapható.

A DV150F a Wi-Fi kapcsolódási lehetőséget 1,48 hüvelykes előoldali LCD kijelzővel egészíti ki, aminek révén minden korábbinál könnyebben és kreatívabban lehet önarcképeket készíteni. A DV150F Beauty Palette funkciójával tökéletes portrék komponálhatók: lehetővé teszi a kezelő számára, hogy kiválasszon egyet a számos smink lehetőség közül, s azt a fénykép alanyánál alkalmazva azonnal feljavítsa a portrét. Továbbá, egy sor kreatív lehetőség áll rendelkezésre, például a Smart Filter 3.0, a Motion Photo vagy a Magic Frame. Ezekkel a funkciókkal könnyen készíthetők olyan érdekes és egyedi képek, amelyeket mindenképpen érdemes lesz megosztani másokkal is.

 

A DV150F képalkotási technológiája, a 16,2 megapixeles CCD érzékelő, az F2,5 25 mm-es fényes objektív és az 5-szörös optikai zoom kiemelkedő minőségű képek készítését teszi lehetővé, amelyeket a Wi-Fi-n keresztül azonnal meg is oszthatunk. A DV150F stílusos alumínium készülékháza öt különböző színben kapható, többek között szilvában, a lime zöldben és világos rózsaszínben.

A Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel is rendelkező ST150F zárja a SMART fényképezőgép modellek sorát. Az F2,5 25 mm-es objektívvel és az 5-szörös zoommal ragyogó képek készíthetők, a 16,2 megapixeles CCD érzékelő pedig gondoskodik az élességről és a zajmentességről.

A Samsung SMART fényképezőgépek részletes specifikációját innen töltheted le (pdf formátumban).

 

Vissza