Új technológia és 20 új LED TV a Sharptól a CES 2013 kiállításon

Kütyü Magazin - 2013. január 11.

Új, energiatakarékos kijelző technológiát, Ultra HD felbontású paneleket és az AQUOS család legújabb, nagy képátlójú LED televízióit vitte el a Sharp a szórakoztatóelektronikai termékek idei legnagyobb kiállítására. A CES 2013 során mutatkozott be a világ legvékonyabb érintőképernyője, valamint az első, működő 8k televízió is.

A Sharp a CES 2013 kiállításon mutatta be legújabb fejlesztését, az IGZO (indium-gallium-cink-oxid) félvezetőt, és első olyan termékeit, amelyeknél már az erre épülő kijelzőket alkalmazzák. Az IGZO technológiával felszerelt készülékek rendkívül energiatakarékosak, képesek nagyfelbontású képek megjelenítésére és fejlett, pontos érintésvezérlést tesznek lehetővé.

Szintén a CES-en mutatta be a Sharp közel húsz, 60 colosnál nagyobb kategóriájú, az AQUOS LED TV termékvonalhoz tartozó modelljét. Továbbá kiállították a világ egyik legnagyobb képátlójú, 90 colos LED TV-jét. Több, Quattron technológiával készült modellt, valamint a 60", 70" és 80" méretkategóriában is nagyobb választékot, új, vékony formatervezésű készülékeket is kipróbálhattak a kiállítás látogatói.

 

 

A Sharp elsősorban a nagyobb képátmérőjű televíziók piacán vár növekedést. "Egyszerű a dolog - a fogyasztók nagy képernyőre vágynak kiváló képminőséggel, és ebben a szegmensben a Sharp egyedülállót képes nyújtani" - mondta John Herrington, a Sharp Electronics Marketing Company of America elnöke. "Készen állunk rá, hogy növeljük vezető pozíciónkat a nagyképernyős LED TV-k piaci szegmensében eddigi legjobb AQUOS készülék kínálatunkkal, még szélesebb nagyképernyős LED TV választékkal, még több Quattron modellel és különleges design megoldásokkal."

A Sharp az elsők között fejlesztett Ultra HD felbontású termékeket, amelyek az otthoni felhasználású, nagyfelbontású 4K kijelző technológia következő generációját jelentik. A termékek közül a nagyképernyős ultra HD felbontású TV-k két termékvonalát mutatták be, ezek már ebben az évben elérhetők lesznek a világpiacon.

A CES-en bemutatott új termékekről és technológiákról bővebben a következő oldalon olvashatsz. Az egyes készülékek magyarországi megjelenéséről a harmadik oldalon találsz információkat.

 

Vissza