ZTE Blade C – Jelly Bean a fedélzeten

Farkas Norman - 2013. január 30.

A kínai gyártó bemutatta a Blade sorozat legújabb tagját, mely hardveres felszereltsége alapján a belépő szintű okostelefonokat képviseli, alacsony ára és friss operációs rendszere miatt pedig rendkívüli népszerűségre tehet majd szert ebben a kategóriában.

A ZTE a V81 tablettel egyszerre leplezte le a V807 Blade C okostelefont, melyre a kimagasló ár/érték arányáról híres Blade sorozat legújabb tagjaként tekinthetünk.

A 124 x 64 x 11 milliméteres készülék meghajtásáért egy kétmagos, 1GHz-es MediaTek MTK 6577 processzor felel, amit 512MB RAM, 4GB belső tárhely, microSD foglalat, 3G modem, 1600mAh kapacitású akkumulátor, illetve Bluetooth és WiFi modul egészít ki. A mobil előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyő kapott helyet, hátlapjára pedig egy 3 megapixeles kamera került. Jó hír, hogy a harmatos hardver ellenére a ZTE nem volt rest Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert pakolni a jövevény fedélzetére. A Blade C így igen vonzó lehet azok számára, akiknek tökéletesen elegendő egy visszafogott teljesítményű mobil, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a friss Android rendszer újdonságairól.

Egyes források szerint a ZTE üdvöskéje V889S néven már kapható Kínában, ahol kártyás csomagban körülbelül 112 dollárt (cirka 24 ezer forint) kell kicsengetni érte.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy a Blade C forgalomba kerül-e hazánkba, s ha igen, mikor, de ha olyan vonzó árcédulával landol majd nálunk, mint amilyennel anyaországában, akkor igazi sikermodell lehet belőle.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza