A Galaxy S IV lehet 2013 legsikeresebb okostelefonja

Farkas Norman - 2013. február 19.

A piaci elemzők szerint akár százmillió példányban is gazdára találhat a Samsung hamarosan bemutatkozó csúcsmodellje, a Galaxy S IV, így maga mögé utasíthatja az idei iPhone-t is.

A mobilpiac szereplői közül egyedül a Samsung Galaxy S sorozata tudta megközelíteni a Apple évről-évre frissülő okostelefonjainak sikerét az elmúlt években, s most úgy tűnik, hogy idén meg is előzi riválisát a dél-koreai gyártó.

A Jefferies & Company piaci elemzője, Peter Miske szerint piaci jelenléte alatt összesen 60 millió példány talál gazdára a Galaxy S III-ból –  eddig egyébként körülbelül 40 milliót adtak el belőle. Az elemző jóslata szerint a hamarosan debütáló Galaxy S IV ennél is sikeresebb lesz, s már ebben az évben százmillió darabot értékesíthetnek belőle.

Érdekesség, hogy míg az Apple kijelző beszállítói számára nehézséget okozhat a kellő mennyiség biztosítása a nagyobb méretű megjelenítőkből, addig a Samsung saját magának le tudja gyártani a csúcsmodelljéhez szükséges Full HD paneleket, processzorokat és memóriamodulokat is.

 

 

 

 

[Forrás: BGR]

Vissza