Phone Strap 2 WX06A – Miniatűr mobil Japánból

Farkas Norman - 2013. március 6.

Japánban mutatkozott be a Phone Strap 2 WX06A, ami nem más, mint a világ legkisebb mobiltelefonja. A 70 milliméter hosszú, 32 grammos kütyü három színben landol a piacon, összesen 12 ezer példányt gyártanak belőle.

Az okostelefonok frontján szüntelenül folyik a küzdelem, de persze ez nem jelenti azt, hogy a hagyományos mobilok piacán megállt az élet. A napokban például bemutatták Japánban a világ  legkisebb telefonját, ami a Phone Strap 2 WX06A nevet kapta.

A 70 x 32 x 10,7 milliméteres készülék negyedakkora, mint napjaink okostelefonjai, s ez súlyára is igaz, amely csupán 32 gramm. Nem meglepő módon a mobil tudását tekintve messze az okos rokonok mögött marad, ugyanakkor hagyományos testvéreivel fel tudja venni a versenyt, hiszen telefonálni és SMS-ezni is lehet vele.

 

 

Persze az apró méret kompromisszumokkal járt, így csupán egy 1 colos kijelző került a Strap 2 gombsora fölé, üzemideje pedig jóval rövidebb a megszokottnál, maximum két órányi beszélgetésre alkalmas egy feltöltéssel. Ettől függetlenül kelendő lehet a kütyü, mert póttelefonként például tökéletesen megállja a helyét, ráadásul bárhol elfér.

A fehér, fekete és rózsaszín árnyalatokban piacra kerülő mini mobil kedvező ára ellenére sem lehet néptelefon, ugyanis csak 12 ezer példányt gyártanak belőle.

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: mini, mobiltelefon, Japán
Vissza