Az Android idén lekörözheti az iOS-t

Czipperer Dia - 2013. március 13.

Az IDC felmérése rávilágít arra, hogy bizony az Android népszerűsége idén meghozza gyümölcsét, ugyanis az előrejelzések szerint túlszárnyalja vetélytársát a piaci részesedés tekintetében.

Várhatóan több táblagépet adnak el idén, a várt 172,4 millió helyett 190,9 millióra lehet számítani. A magyar tendenciákról már ismerünk adatokat, most azonban világszinten is tükröződik a táblagépek népszerűsége.

Három éves előrejelzéseket nézve éves szinten körülbelül 11 %-os növekedés prognosztizálható, 2017-re pedig megduplázódhatnak a számok, az eladási számot 351 millió körül becsülik.

Ami az Android és az iOS csatáját illeti, úgy tűnik, idén az utóbbi maradhat alul. A piaci részesedés az iOS esetében csökkenő tendenciát mutat, pontosabban 51%-ról 46%-re esik vissza, míg vetélytársa ellenkező irány halad. Korábban 41,5 százalékot jósoltak neki, azonban ez jóval több lehet, várhatóan 48,8%-ra kúszik fel.

 
Láthatóan az Android egyre nagyobb szeletet hasít magának, közben pedig a Windows is igyekszik harcba szállni
 
És ha már a trendeknél tartunk, az IDC felmérése szerint az emberek inkább a kisebb kijelzőket preferálják. Az idei első negyedéves adatok szerint, minden második eladott táblagép 8 hüvelyknél kisebb képernyőátmérővel rendelkezett. 

 

Mindez pedig az e-book olvasók értékesítésére is kihat majd, hiszen a táblagépek mindazt tudják, amit ezek a readerek. Az IDC szerint az e-könyv olvasók 2011-ben voltak a csúcson, azóta pedig csak csökken az eladások száma. Várhatóan 2015-től lehet majd számítani tartós, fokozatos csökkenésre. 

 

 

 

Vissza