Nokia Lumia 1000 – Snapdragon 800 processzorral?

Farkas Norman - 2013. április 17.

A friss hírek szerint négymagos Qualcomm Snapdragon 800 processzor gondoskodhat a 41 megapixeles PureView kamerával szerelt Nokia Lumia 1000 meghajtásáról. Az EOS néven is emlegetett jövevény lehet a finn gyártó első Windows Phone 8 rendszerű multimédiás nagyágyúja.

Sorra érkeznek a pletykák a 41 megapixeles PureView kamerával szerelt Nokia EOS-ról, ám máig nincs egyértelmű információ a készülék megjelenésével kapcsolatban. Azt ellenben szinte már biztosra vehetjük, hogy a fém házzal felvértezett Catwalk május 15-én, Londonban tárul a nagyközönség elé, a Xenon vakuval ellátott Lumia 928-at pedig ebben a hónapban leplezi le a Verizon.

Ugyan az EOS hivatalos bemutatójáról még nincs infónk, a My Nokia Blog jóvoltából azért tudunk szolgálni néhány érdekes infóval a készülékről. A blog szerint a készülék az AT&T szolgáltató kínálatában debütál három hónapon belül. A Nokia jelenleg kétmagos és négymagos processzorral is teszteli a mobilt, utóbbi esetben egy Qualcomm Snapdragon 800 CPU-t alkalmaz. Sajnos az eddigi teszteredmények alapján a négymagos processzorral szerelt EOS túl gyorsan merül, azaz üzemidő gondokkal küzd, ezért a finnek valószínűleg a kétmagos kiadás sorozatgyártása mellett fognak dönteni, hacsak nem találnak gyógyírt a problémára.

A Windows Phone 8 rendszer köré épülő Nokia EOS, avagy Lumia 1000 az eddigi információk szerint 1280 x 768 pixel felbontású HD AMOLED érintőképernyőt, LTE támogatást, FM transzmittert és 2000mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak, hátlapján pedig egy 41 megapixeles PureView kamera csücsül, mely valódi multimédiás nagyágyúvá teszi.

A fenti sorokat olvasva felmerül egy kérdés a szemfüles olvasóban: hogy jöhetne ki négymagos processzorral az EOS három hónapon belül, ha a négymagos procikat támogató Windows Phone 8 GDR3 frissítés csak az év végére várható? Nos, elképzelhető, hogy a vártnál korábban érkezik a WP8 GDR3, de az sem kizárt, hogy csak később jelenik meg az EOS. Ha a Nokia a kétmagos processzor mellett teszi le voksát, – s ez a legvalószínűbb – akkor a kérdés tárgytalanná válik.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza