LG Optimus G2 – a harmadik negyedévben

Farkas Norman - 2013. április 18.

A harmadik negyedévben, feltételezhetően az IFA kiállítás során mutatkozik be az LG legújabb zászlóshajója, mely állítólag annyira vékony, hogy a gyártó kénytelen volt a hátlapjára építeni a be/kikapcsoló, illetve a hangerőszabályzó gombokat.

Won Kim, az LG mobil részlegének marketing vezetője megerősítette, hogy cége a harmadik negyedévben leplezi le következő zászlóshajóját, az Optimus G2-t. Az említett időszakban lesz az IFA kiállítás (szeptember 6. és 11. között), így várhatóan az ad majd otthont a csúcsmobil bemutatójának. Cirka egy hónappal a berlini debütálása után, azaz októberben már az üzletekben lehet a készülék.

Az LG állítása szerint az Optimus G utódja valami egészen egyedit és különlegeset hordoz magában, s a trendeknek megfelelően egy 5 hüvelykes érintőképernyő virít majd az előlapján. A mobil tehát a Samsung Galaxy S 4 egyértelmű kihívójának ígérkezik – de vajon mi az, ami izgalmasabbá teheti a dél-koreai rivális zászlóshajójánál?

Nos, egy tippünk már van. Bizonyos belső források szerint – akik igazából olyan emberek, akik látták az Optimus G2 formatervét – a mobil hihetetlenül karcsú lesz. Állítólag olyannyira drasztikus fogyókúrát alkalmaz az LG, hogy a ki/bekapcsoló gombot és a hangerőszabályzó gombokat képtelen úgy elhelyezni a készülék szélein, hogy azok kényelmesen használhatók legyenek, ezért úgy döntött, hogy a hátlapra költözteti ezeket a kezelőszerveket. Kiszivárgott látványtervek hiányában nem igazán tudunk véleményt alkotni az így kapott eszközről, mindenesetre elég furcsán hangzik, hogy a jól bevált elrendezést feláldozták a karcsúság oltárán. A hátlapra épített gombok használata nem feltétlenül jelent nehézséget, de kétségtelen, hogy megszokást kíván.

Ami az Optimus G2 technikai tudását illeti, az eddigi mendemondák szerint egy négymagos Snapdragon 800 processzor felel a meghajtásáért, amit 2 megapixeles előlapi- és 13 megapixeles hátlapi kamera egészít ki. Az Android 4.2 Jelly Bean rendszerrel a fedélzetén piacra kerülő mobil 5 hüvelykes kijelzője 1920 x 1080 képpont megjelenítésére képes, azaz Full HD felbontású.

 

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza