Készül a Desire 200 és a Desire 600

Farkas Norman - 2013. május 22.

Hamarosan két új taggal bővül a HTC Desire sorozata. A két középkategóriás jövevényt már nem betűk, hanem számok (200 és 600) jelölik, tehát a tajvani gyártó új névadási metódusának első fecskéit köszönthetjük majd „személyükben”.

A HTC üzemeiben nincs megállás: nemrég kiderült, hogy sikerült megdupláznia a One gyártását, így a továbbiakban nem lesz gond a csúcsmodellre irányuló kereslet kielégítésével. Emellett az a hír járja, hogy két újabb, a középkategóriába szánt okostelefonnal készül a vállalat, melyek a Desire sorozatot gazdagítják majd. Érdekesség, hogy a mobilokat nem betűkkel, hanem számokkal jelöli a gyártó, azaz szakított az eddig alkalmazott, nem túl praktikus névadási szokásával.

Az egyik újdonság Desire 200 néven, 102e modellszámmal bukkant fel a tajvani NCC adatbázisában, s vélhetőn a már régóta pletykák tárgyát képező G2 lehet. Ha így van, akkor egy belépőszintű kütyüről van szó, ami 3,5 colos, 480 x 320 pixel felbontású kijelzőt, 1GHz-es (egymagos) processzort, 512MB RAM-ot, 4GB belső tárhelyet, microSD kártyafoglalatot, 5 megapixeles kamerát és 1400mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak. Érdekesség, hogy a mobil fedélzetén a nem éppen friss Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesíthet szolgálatot. Egyelőre rejtély, hogy a kifejezetten pénztárcabarátnak ígérkező Desire 200 Ázsián kívül is hódít-e majd.

 

 

Egy másik, Desire 600 nevű eszközről is érkeztek infók egy benchmark tesztprogram adatbázisából. Az Android 4.1 Jelly Bean rendszerű, kétkártyás, azaz dual SIM-es készülék négymagos, 1,2GHz-es MediaTek (MT6589) processzorral és 4, 4,3 vagy 4,5 colos, 960 x 540 pixel felbontású (qHD) érintőképernyővel felvértezve indul majd csatába az Európai felhasználók kegyeiért.

 







 

[Forrás: Unwired View]

Vissza