Bemutatkozott a Huawei Ascend P6

Farkas Norman - 2013. június 18.

Ma délután hivatalosan is lelepleződött a Huawei ultravékony újdonsága, az Ascend P6. Az elegáns megjelenésű, fém burkolattal szerelt készülék nem csak külsejével, hanem tudásával is igyekszik elnyerni a felhasználók kegyeit, hiszen a legújabb Emotion UI-val felturbózott Android 4.2.2 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot a fedélzetén, melynek működését egy négymagos processzor biztosítja.

Elérkezett a várva várt pillanat, ma délután, Londonban hivatalosan is bemutatkozott a Huawei lehengerlő külsővel megáldott divatmobilja, az Ascend P6. A „világ legkarcsúbb okostelefonja” cím új birtokosa mindössze 6,18 milliméter vékony és 120 grammot nyom a mérlegen. Az alacsony tömegből hiba lenne a műanyag használatára következtetni, ugyanis a P6 háza fémből készült, ráadásul ez az oldalakon roppant elegáns formában, szálcsiszoltan jelenik meg.

A készülék előlapjának javát egy 4,7 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású in-cell TFT-LCD érintőképernyő foglalja el, amit a Magic Touch jóvoltából akár kesztyűben is könnyedén kezelhetünk. A kijelző fölött a szenzorokat, a hangszórónyílást és egy 5 megapixeles kamerát találunk, mellyel igen jó minőségű önarcképeket lőhetünk. Megfordítva a telefont, egy 8 megapixeles, Full HD videók rögzítésére alkalmas BSI kamerát találunk, amit LED villanó segít gyenge fényviszonyok között. Az F2.0 fényerejű objektívvel ellátott egységgel már 4 centiméteres távolságból készíthetünk makró fotókat. A multimédiás képességek sorát Dolby Digital Plus hangzás is gazdagítja.

Az Ascend P6 fedélzetén az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer fogadja a felhasználót, ám nem a natúr felületen, hanem a legújabb, rengeteg praktikus funkcióval és testreszabási lehetőséggel (például beállítható témákkal) kecsegtető Emotion UI-n kell eligazodnia, amihez előtelepített kezelési útmutató is rendelkezésre áll.

A rendszer gördülékeny futásáról a Huawei saját fejlesztésű, négymagos, 1,5GHz-es K3V2 processzora gondoskodik, amit 2GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat és 2000mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Érdekesség, hogy a kategóriában átlagosnak számító telep az úgynevezett Quick Power Control (QPC) és Automated Discontinous Reception megoldások jóvoltából akár 30 százalékkal hosszabb üzemidőre lehet képes, mint hasonló kapacitással bíró társai.

Természetesen WiFi, Bluetooth, illetve GPS modult is pakoltak gyönyörű okostelefonba, ahogy a HSPA+ modemet sem felejtették ki belőle.

Az Ascend P6 már ebben a hónapban elérhető lesz Kínában, Európába viszont csak júliusban érkezik meg, rózsaszín, fekete és fehér árnyalatokban. Magyarországon nyár végén találkozhatunk az újdonsággal a szolgáltatók kínálatában. A készülék várható árát egyelőre homály fedi.

 

 

Az Ascend P6-ról szóló sajtóközleményt a következő oldalon találod.

 

Vissza