Elérhető a Windows 8.1 Enterprise előzetese

Kütyü Magazin - 2013. július 31.

A Windows 8.1 Enterprise verziója immáron ingyenesen letölthető, és tesztelhető. Az Enterprise operációs rendszer a már elérhető Windows 8.1 előzetesen alapul.

A Windows 8.1 Enterprise kiadással elérhetővé váló prémium szolgáltatások:

  • Windows To Go Creator: a vállalati informatikai osztályok egy teljes mértékben személyre szabható vállalati Windows 8.1 munkakörnyezetet hozhatnak létre, mely egy külső USB drive-on keresztül bármikor betölthető. 
  • Kezdőképernyő kontroll: a vállalati informatikai osztályok a vállalat irányította eszközökön bármikor megváltoztathatják a kezdőképernyőt, úgy, hogy a kulcs alkalmazások könnyen elérhetők legyenek. A szolgáltatással lehetővé válik az is, hogy egy-egy munkaközösség, vagy akár az egész cég kezdőképernyője azonos legyen, elkerülve ezzel, hogy mindenki saját, eltérő felületet alakítson ki.
  • DirectAccess: segítségével a felhasználók külön VPN hálózat nélkül, kívülről is el tudják érni a belsős anyagokat. Sőt, a rendszergazdák a külsős felhasználók gépeit is könnyen tudják frissíteni.
  • BranchCache: a fiókirodák alkalmazottainak nem kell többé többszörösen letölteniük az anyagokat WAN-on (Wide Area Network) keresztül, mert a BranchCache a fájlokat, weboldalakat és egyéb tartalmakat központi szerverekről vagy hosztolt cache szerverekről tölti be.
  • Virtuális Asztal Infrastruktúra (VDI): A felhasználók gazdag asztali élményekkel és 3D grafikai elemek megtekintési lehetőségével gazdagodhatnak, illetve USB perifériákat és érintőképernyős eszközöket használhatnak akár  LAN és WAN hálózaton keresztül  a VDI szcenárió szerint, amely a Microsoft RemoteFX-nek és a Windows Server 2012-nek köszönhető.
  • AppLocker: a lehetőségnek köszönhetően az IT csapat egy sokkal biztonságosabb környezetet tud létrehozni, úgy, hogy szabályozza, hogy milyen fájlok és alkalmazások futhatnak a gépeken, növelve ezzel az eszközök és a rajta tárolt adatok biztonságát is.
  • Windows Enterprise Side-Loading: a vállalati Windows alkalmazások előtelepíthetők a Windows 8.1 Enterprise-t futtató PC-kre és tabletekre.
     


Az Enterprise verzió e funkcióin kívül a Windows 8.1 számos új üzleti lehetőséget nyújt:

  • Assigned Access: A Windows 8.1 e funkciója lehetővé teszi, hogy egy készüléken a felhasználók csak egy adott, a Windows Áruházból letöltött alkalmazást tudjanak futtatni, és más rendszerfájlokhoz, alkalmazásokhoz ne férjenek hozzá.
  • Inbox VPN Clients: A VPN-szolgáltatók saját VPN-kliens fiókjaikat beépíthetik a Windows 8.1-be, mind x86, mind ARM platformon.
  • Open MDM: A Windows 8.1-be épített OMA-DM-képességek lehetővé teszik a mobileszközök harmadik fél által biztosított MDM-megoldások –például MobileIron vagy AirWatch – segítségével való menedzselését, további közvetítő nélkül. Windows 8.1 és Windows RT 8.1 esetén a rendszergazdák akár Windows Intune-ból, akár egyéb MDM-megoldásokból több beállítást képesek menedzselni.
  • Workplace join: Vállalati adatokhoz való hozzáférés biztosítása Windows 8.1-et futtató, megbízható készülékekről.
  • Üzleti adatok távolról történő törlése: Avállalati adatokhoz hozzáférést biztosító, és azokat tárolni képes készülékekről lehetővé válik a céges tartalmak távoli törlése úgy, hogy a készüléken lévő személyes adatok érintetlenek maradnak.

 

 

Vissza