Élettel töltik meg a zenét a Sony új fejhallgatói

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 6.

Zenészek segítségével dolgozta ki a Sony az új generációs prémium fejhallgatóit, az összecsukható MDR-10RC és a vezeték nélküli MDR-10RBT készülékeket, amelyekben a részletgazdag, élettel teli hangzás a kifinomult és kényelmes megjelenéssel párosul.

A tökéletes zenehallgatási élmény megvalósításához a Sony mérnökei a Sony Music zenészeinek, a The Script együttes tagjainak (Danny O’Donoghue, Mark Sheehan és Glen Power) segítségét kérték. Az együttműködés célja egy olyan fejhallgató kifejlesztése volt, amelyekben a gyakorlott stúdiózó művészek is megbíznak. Az elképzelés egy olyan készülék volt, amely a mai zenei ízlés hangzásához és az alacsony frekvenciájú hangokhoz tökéletesen illeszkedik.

Az MDR-10RC könnyed, kompakt, on-ear kialakítású készülék kényelmes és könnyen hordozható viselet, az over-ear MDR-10RBT vezeték nélküli fejhallgató tökéletes szigetelése pedig a nyugodt zenehallgatást biztosítja.

MDR-10RC

A készülékek minden ütemet részletgazdagon adnak vissza, így szinte a stúdióban játszó zenekar mellé repítik a hallgatót. A mély subbasszus-tartomány hangjainak élettel teli reprodukciójával minden egyes hang kitisztul. A fejhallgatók pontosan faragott szellőzőnyílásai biztosítják a maximális légáramlást annak érdekében, hogy a membrán szabadabban tudjon mozogni, különösen a mély tartományokban. Legyen szó soul vagy dubstep dallamokról, a Sony legfejlettebb technológiáinak köszönhetően a lejátszott dal minden részlete eljut a hallgatóhoz – úgy, ahogyan azt a művész megálmodta.

Mindkét modell 40 mm-es meghajtóegységgel rendelkezik, amely a mai magas minőségű zenéknek megfelelően a nagy sávszélesség minden frekvenciáján minőségi teljesítményt nyújt.

A tökéletes hangzás mellé letisztult külső társul. A kényelmes és stílusos MDR-10RC a fekete, fehér és piros színekben is elérhető. Az összehajtható modell táskában vagy zsebben is könnyedén elfér, így a minőségi zenehallgatásról útközben sem kell lemondani. A vezetékre egy távirányító is került, amely a csatornaváltás mellett mikrofonként is használható.

MDR-10RBT

A Bluetooth-os MDR-10RBT fejhallgató teljes szabadságot ad a legjobb zenék hallgatása közben. Az egyérintéses technológiával felszerelt készülék egyetlen mozdulattal összekapcsolható az új Xperia okostelefonokkal és más az NFC-képes készülékekkel, a Bluetooth® segítségével pedig bármilyen más Bluetooth-kompatibilis eszközhöz könnyedén csatlakoztatható. 

Az MDR-10RC és MDR-10RBT készülékek október végén lesznek Európa-szerte elérhetők. 

 

Fő jellemzők: 

 

 

MDR-10RC

MDR-10RBT

Nagy felbontás

Hi-Res Audio

Hi-Res Audio

Típus

Zárt, dinamikus

Zárt, dinamikus

Kapacitás

1000 mW (IEC)

1000 mW (IEC)

passzív üzemmód esetén

Meghajtóegység

40 mm

40 mm

Frekvenciaátvitel

5 Hz-40 kHz

5 Hz-40 kHz (passzív üzemmód esetén) 

20 Hz-20 KHz (A2DP)

Érzékenység

100 dB/mW

100 dB/mW

Mágnes

Neodímium

Neodímium

Impedancia

40 ohm 1 kHz-nél

36 ohm 1 kHz-nél

Kábeltípus

Csatlakozókábel, távvezérlővel és mikrofonkábellel

Csatlakozókábel távvezérlő és mikrofon nélkül

Kábelhossz

1,2 m

1,2 m

Tömeg

kb. 165 g (vezeték nélkül)

210 gvezeték nélkül

Tartozékok

Csatlakozókábel, vezetéken lévő távvezérlő és mikrofonkábel, tok

Csatlakozókábel, tok micro-USB csatlakozó

 

Vissza