Szűrés

A(z) adatforgalom kulcsszót tartalmazó cikkek

Két év alatt megduplázódott a globális mobil adatforgalom

2022. június 26. -

Az Ericsson friss tanulmánya szerint 2022 végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma, elsősorban Észak-Amerika és Északkelet-Ázsia gyors növekedésének köszönhetően, miközben az öreg kontinensen lassabban terjed a kommunikációt és gazdaságot átformáló technológia. A világjárvány alatt felgyorsult a digitalizáció, így a gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére az elmúlt két évben duplájára nőtt a mobil adatforgalom. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy az adatforgalomnak jelenleg a 69 százalékát videós tartalmak teszik ki, ami öt éven belül 79 százalékra nőhet.

Tovább

Az EB alatt 17%-kal nőtt az adatforgalom a Telenor teljes hálózatán

2021. július 15. -

A nemrég zárult labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott meccsei iránti érdeklődést jelzi, hogy a Telenor hálózati statisztikái szerint a mérkőzések idején szembeötlően megugrott az adatforgalom az EB többi meccséhez képest. A tavalyi év hasonló időszakához képest átlagosan 17%-kal nőtt az adatforgalom az EB egy hónapja alatt a Telenor hálózatán, amiben a megszokott éves növekedési trend is szerepet játszott.

Tovább

Az érettségit megelőző időszakban 42 ezer GB adatforgalmat tett ingyenessé a Vodafone

2021. június 9. -

Az érettségi közeledtével, idén márciusban és áprilisban duplájára nőtt a mobil adatforgalom azokon az oktatási oldalakon, melyeket a Vodafone Magyarország a távoktatás időszakában tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé a diákok és a pedagógusok számára. A szolgáltató közlése szerint a felsőoktatáshoz kapcsolódó oldalakon ez a növekedés még markánsabb: négyszeres emelkedést tapasztaltak az érettségi időszakhoz közeledve. Tavaly március óta a Vodafone Magyarország több mint 50 weboldalt tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé, melyek kapcsán összesen 42 ezer GB-nyi adatforgalom keletkezett volna.

Tovább

Karácsonyi hang- és adatforgalom a Telekomnál

2020. december 30. -

Idén decemberben 40%-kal többet mobilinterneteztek a Telekom ügyfelei, mint egy évvel korábban. A forgalomban egy heti szintű hullámzás is látszik, a december 7-20. között választható, ingyenes heti 2 napos Korlátlan Netet tipikusan a hét elején használták ki az ügyfelek. A december 21-31. közötti időszakban felhasználható, díjmentes 3 napos Korlátlan Netet az aktív előfizetők sokan már az időszak elején bekapcsolták. A december 24-26. közötti időszak csendesebb volt az azt megelőző napokhoz képest, és kisebb forgalmi kiugrást mutat, mint a tavaly karácsonyi időszak, ennek oka, hogy a családok jóval kevesebbet utaztak, mindenki otthon volt és az otthoni vezetékes netet használták.

Tovább