Szűrés

A(z) koronavírus kulcsszót tartalmazó cikkek

Lehet nyertese a mobiltartozékok piaca a járványhelyzetnek?

2020. június 4. -

Optimista elemzők 10, pesszimistábbak akár 20-30 százalékos forgalom-visszaesést is jósolnak a koronavírus járvány miatt a globális mobilpiacon. Együttmozgó iparágként logikusan a mobiltelefon kiegészítők piacára is hasonló csökkenés vár, ám az átalakuló munkavégzés és a vásárlói attitűdben végbemenő változások miatt egyes termékkategóriák akár pozitív előjellel is kijöhetnek a helyzetből. 

Tovább

A mobilunkon tárolhatjuk hiteles koronavírus-tesztünket

2020. május 11. -

A napokban debütál a digitális személyazonosítással foglalkozó ID&Trust fejlesztése, a GoodID COVID-19 Green megoldás, amelyet elsőként a Róbert Magánkórházban próbálnak ki. Ennek köszönhetően az egészségügyi intézmény által elvégzett koronavírus tesztről egy ingyenes digitális igazolást kaphatunk. A Róbert Magánkórház által kiállított és az eredmény értelmezése céljából magyarázó színkódokkal ellátott igazolás időveszteség nélkül kerülhet be az Androidon és iOS-en egyaránt futó GoodID mobil irattárca alkalmazásba, ezáltal mindenféle élethelyzetben érintésmentesen használható, hiteles, ellophatatlan és feltörhetetlen.

Tovább

Tartsuk tisztán otthonunkat a Samsung eszközeivel!

2020. április 20. -

A megváltozott körülményeknek köszönhetően sokak számára kiemelten fontossá vált az otthonuk fokozottabb tisztántartása, azonban ennek mikéntjéről számos különféle, akár egymásnak ellentmondó információ kering. A szakértők*  szerint a következő tippek segíthetnek abban, hogy ne pusztán a járvány idején, de akár hosszabb távon is egészségesebbek maradjunk** . 

Tovább

Csökkenthetik a bezártság negatív pszichológiai hatásait a videojátékok

2020. április 19. -

Jelenleg minden korábbinál több időt töltünk otthon: a négy fal között dolgozunk, tanulunk és kapcsolódunk ki. A bezártságnak számos negatív pszichológiai hatása lehet, ezért nem véletlen, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is felhívta a figyelmet arra, hogy a kijárási korlátozások idején fontos odafigyelnünk a fizikai mellett a mentális aktivitásunkra is. A videojátékok valódi közösségi élményt nyújthatnak, és szakértők szerint is jó eszközként szolgálhatnak a bezártság és az elszigeteltség okozta mentális nehézségek csökkentésére. Az LG Magyarország összegyűjtötte, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek a mostani helyzetben a játéknak, és tippeket is ad arra, hogy milyen felszereléssel érdemes beszállni a gaming világába.

Tovább