Szűrés

A(z) videójáték kulcsszót tartalmazó cikkek

A gyerekek közel 40 százaléka naponta videójátékozik

2021. október 31. -

A 6-18 éves magyar gyerekek háromnegyede játszik videójátékkal, közülük minden negyedik naponta egyszer, minden nyolcadik viszont naponta többször is ezzel tölti az idejét. A videójátékozó gyerekek átlagosan hetente 8 órát, azaz egy teljes munkanapot fordítanak erre a hobbira. A 10-16 év közötti fiúk szeretik leginkább ezt a kikapcsolódást, a legtöbben okostelefonon és konzolon játszanak valamilyen verseny- (pl. autó) vagy stratégiai játékot. A gyerekek többségével nem gyakran, de előfordult már, hogy elmulasztotta napi teendőit a játék miatt, és az is, hogy nem az életkorának megfelelő játékkal játszott – derült ki a Good Gamer kutatásból. 

Tovább

Gamer és esport központ nyílt Óbudán

2021. október 20. -

Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók. 

Tovább

Így segíthetnek a videójátékok a munkavégzésben

2021. szeptember 15. -

Mi lehet a hasonlóság a tó fenekéről egy levegővel felhozott kincs és egy projektmunka leadása között? Nem is gondolnánk, de napjaink videójátékainak felépítése és az elmélyült munkavégzés közt rengeteg összefüggés húzódik. Az LG most összeállított néhányat ezekből, a játékban való elmerülés állapota ugyanis néhány egyszerű trükkel akár a munkában is reprodukálható. 

Tovább