Szűrés

A(z) digitalizáció kulcsszót tartalmazó cikkek

A fintech- és a streaming-világra jellemző digitális élményt ülteti át a telekommunikációba a Yettel

2024. július 9. -

Adatforradalmat hirdetett a Yettel: a hazai mobiltávközlés történetében először egy kizárólag digitálisan elérhető, hűségidő nélküli és korlátlan belföldi adatkeretet biztosító előfizetést vezet be Yepp néven, ami teljes mértékben a digitalizációra fókuszálva új szintre emeli a mobilszolgáltatásoknál eddig megismert ügyfélélményt.

Tovább

Így vészeld át a vizsgaidőszakot

2023. december 20. -

A tanulási segédeszközök talán változnak, az agyunk viszont ugyanúgy működik: rengeteg vizsgálat igazolta már, hogy ha egy információt gépelés helyett kézzel vetünk papírra, azt később könnyebben felidézzük. A digitalizáció és a hagyományos kézi írás élményét egyesítő digitális eszközök valószínűleg minden egyetemista számára stresszmentesebbé teszik a vizsgaidőszakot, egy igazán jó e-ink eszközt azonban valószínűleg nem csak a főiskolások, de bárki szívesen látna a fa alatt, aki szeret olvasni, írni vagy éppen alkotni.

Tovább

Lejárt a fotóalbumok ideje?

2023. október 26. -

Tízből kilenc magyar tart otthon fotóalbumot, ám a legtöbben ki sem nyitották őket az elmúlt másfél évben – derült ki az Epson országos, reprezentatív kutatásából.* Bár az okoseszközöknek köszönhetően szinte minden pillanatot megörökítünk, mégis mindössze 2 százalékát nyomtatjuk ki a digitális képeknek. Pedig a fotók rendezése és nézegetése pótolhatatlan pozitív hatásokkal jár, például elősegíti az emlékezést, és megerősíti a családi kötelékeket. 

Tovább

Digitalizált kincseink a múltból

2023. június 26. -

Az emberek számára már hosszú évezredek óta fontos, hogy az emlékeket valamilyen formában megőrizhesse. Az idő múlásával rengeteg változatos módon igyekeztünk nyomot hagyni: ilyen eszköz volt a barlangrajz, az ókori falfirkák, a szájhagyomány útján terjedő népdalok, de akár saját naplóink, leveleink is. A mai felgyorsult világunkban egyre kevesebb idő és figyelem jut az emlékeinkre, pedig a jelentőségük nem csökkent, sőt! Mutatunk néhány tippet, hogyan őrizheted meg a múlt darabkáit!

Tovább