Október 28-án érkezik az Android 4.4 KitKat

Farkas Norman - 2013. október 17.

A Google szelíd utalásai alapján egyértelműnek tűnik, hogy október 28-án debütál az Android rendszer legújabb verziója, a 4.4 KitKat és a hozzá kapcsolódó referencia modell, a Nexus 5 is.

A keresőóriás már rég leleplezte az Android rendszer következő verzióját, ám csak nevét árulta el, érkezésének dátumáról és a benne rejtőző újításokról nem ejtett szót. Az utóbbi hetekben folyamatosak a találgatások, hogy vajon melyik napon tárul a nagyközönség elé a 4.4 KitKat és a Nexus 5 referencia készülék.

Tegnapelőtt egy „Everybody dance now!” posztra lehettek figyelmesek a KitKat Twitter követői. A szavak egy népszerű számra utalnak, ami az 1989-ig 28th Street Crew nevet viselő C+C Music Factory banda műve. Ez egy nem teljesen egyértelmű, de viszonylag könnyen megfejthető utalás a Google részéről, hogy valamit tervez október 28-ra. Hogy a legkisebb kétségeink is eloszoljanak, egy újabb Twitter bejegyzést tettek közzé, melynek tartalma Michael Jackson This is it című filmjére utal, amit 2009. október 28-án vetítettek először a mozikban.

A Google célozgatása tehát tisztábbá tette a képet, s a korábbi pletykáknak megfelelően október 28-ra várható az Android KitKat és a Nexus 5 bemutatója. Érdekesség, hogy máris rengeteg kiszivárgott anyagból csemegézhetnek az újdonságok iránt érdeklődő felhasználók.

 



 

 

[Forrás: Pocket-lint]

Vissza