Fotón az Ubuntut futtató Meizu MX4 Pro

Kütyü Magazin - 2014. október 9.

Felbukkant egy élőfotó a hamarosan debütáló Meizu MX4 Pro csúcsmobilról, amint az Ubuntu okostelefonokra szánt változatát futtatja. Ez a készülék a Meizu és a Canonical együttműködésének első gyümölcse, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen eszközzel minden feladatot elvégezhessünk, ne kelljen a különböző platformok között váltogatnunk.

Már régóta várjuk az első Ubuntu Touch rendszerű okostelefonok megjelenését, hiszen a Canonical rendkívül praktikus jövőképet festett le velük: ezek a készülékek lehetővé teszik, hogy a PC, tablet és mobiltelefon platformok közötti váltogatás nélkül, egyetlen készülékkel elvégezhessünk minden feladatot. Az eszközök váltogatása helyett szimplán perifériákat kell bevetnünk (pl. monitort és billentyűzetet csatlakoztatunk a telefonra), miközben adataink, fájljaink mind egy helyen maradnak.

Úgy tűnik, már nem sokáig kell számolnunk a napokat, ugyanis hamarosan megjelenhet az első Ubuntu Touch alapú készülék a Meizu MX4 Pro „személyében”. A Canonical és a Meizu együttműködéséből létrejövő telefon közeledtét jelzi az alábbi fotó, amin Ubuntu Touch képernyőfotókkal a háttérben jelenik meg – az említett rendszerrel a fedélzetén.

Az eddigi infók szerint a Meizu MX4 Pro október vége helyett csak novemberben debütál, technikai felszereltsége pedig bőven elegendő ahhoz, hogy egy méretes monitorhoz csatlakoztatva is akadásmentesen futtassa a rendszert. A mobil meghajtásáról állítólag egy nyolcmagos Samsung Exynos 5430 chipset gondoskodik, amit 3GB RAM és 5,4 hüvelykes, 2560 x 1536 pixel felbontású érintőkijelző egészít ki. A jövevény fotózás terén sem lesz éppenséggel gyenge, legalábbis a várakozások szerint  20 megapixeles hátlapi és 13 megapixeles előlapi kamerával vértezik fel – tehát szelfik készítésében is bátran hagyatkozhatunk rá.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza