Jól bírja az ütéseket az új Gorilla Glass 4

Farkas Norman - 2014. november 21.

A Corning bemutatta kijelzővédő üvegének legújabb, negyedik generációját, amely vékonyabb kivitelben is keményebb elődjénél, a leejtésből fakadó ütődéseket pedig 80 százalékban képes túlélni.

Bemutatkozott a Gorilla Glass 4, amely strapabírás szempontjából komoly előrelépéseket mutat a termékvonal korábbi generációihoz képest. A Corning által közzétett termék adatlap (PDF fájl) szerint az újdonság 0,4 milliméteres karcsúsága dacára keményebbnek bizonyul a 0,7 milliméter vastag Gorilla Glass 3-nál, vagyis hatékonyan képes gondoskodni a készülékek védelméről anélkül, hogy jelentős mértékben hozzájárulna azok súlyához és vastagságához.

A vállalat tesztjei szerint a Gorilla Glass 4 kétszer olyan erős, mint a meg nem nevezett konkurens üvegek és kifejezetten jól teljesít akkor is, ha esésről van szó. Az üveget 1 méteres magasságból egyenetlen, érdes felületre ejtették, és 80 százalékban sérülés nélkül túlélte a landolást.

 

 

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mely készülékekben találkozhatunk először a Corning újdonságával. Ez a kérdés nem vélhetően sokáig marad megválaszolatlanul, hiszen cég már több gyártónak is küldött termékmintákat, így 2015 elején megjelennek az első Gorilla Glass 4-gyel felvértezett okostelefonok és táblagépek.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza