Tesztelés alatt a Kyocera mobilokba szánt zafírüvege [Videó]

Farkas Norman - 2014. július 11.

A Kyocera utánajárt egy teszt keretében, mennyivel ellenállóbb a jelenleg elterjedt edzett üvegnél a saját fejlesztésű, immár harmadik generációs zafírüvege. A nem éppen kíméletes megmérettetés menetét és eredményét egy rövid videóból tudhatjuk meg.

Egyre gyakrabban bukkan fel a mobiltelefónia témájában a zafírüveg mint a kütyük kijelzőjének ideális védelmezője az olyan jelenleg elterjedt edzett üveglapokkal szemben, mint például a Corning Gorilla Glass. Bár utóbbiak hatékonyan ellenállnak kisebb karcolásoknak és ütéseknek, az erőteljesebb fizikai hatásokkal szemben tehetetlenek.

A strapabíró mobil eszközeiről ismert Kyocera is a zafírüveg használatát tartja ideálisnak, s már javában teszteli saját fejlesztésű, harmadik generációs paneljét. A teszt keretében a zafírüveget és az edzett üveglapot is ugyanazoknak a fizikai hatásoknak teszik ki, s jól láthatóak előbbi előnyei: a durvább karcokkal és a teljes felületet érő ütéssel szemben is könnyedén felveszi a harcot, ellenétben az üveggel, melynek felülete látványosan roncsolódik a karcolás hatására, eséskor pedig egyenesen sebezhetőnek tűnik a zafír mellett.

 

 

Sajnos nem olyan egyszerű átállni a zafírüveg használatára, mert a gyártástechnológiák fejlődése eddig az olcsóbb edzett üveg előállítását célozta meg. Jó hír viszont, hogy egyre közelebb járnak a zafírüveg olcsó tömeggyártásához, így már nem kell sokat várnunk a hathatós védelmet élvező okostelefonok elterjedésére.

Ami a Kyocera zafírüvegét illeti, valószínűleg a gyártó saját készülékeiben találkozhatunk vele először, de egyelőre nem tudni, mikor.

 

 

 

[Forrás: Phone Arena]

Vissza