Kiszivárgott a HTC Pico specifikációja

Farkas Norman - 2011. augusztus 17.

A tajvani gyártó talán legkisebb készüléke – meghazudtolva nevét – nem is olyan kicsi. Az XDA.cn-nek köszönhetően napvilágra került specifikáció szerint leginkább a Wildfire S „lightosabb” verziójaként gondolhatunk a Pico-ra.

A HTC Pico méretei: 102.7 x 58.5 x 12.8 mm. Ezek alapján nem mondanám miniatűrnek a telefont, de minden csak viszonyítás kérdése ugyebár. A HTC készülékek közül mindenképp ez az újdonság lesz a legapróbb, de – mondjuk – egy Vodafone 845 mellé téve már nem tűnne annyira kicsinek.

A Sense Zero UI-val rendelkező Android 2.3 alapú készülék elméletileg már idén piacra kerülhet. A telefon lelke egy 600MHz-es Qualcomm MSM7227 processzor, s azt 384MB RAM, valamint 512MB ROM egészíti ki. A kütyü kijelzője egy 320x480 pixel felbontású, 3,2 hüvelykes kapacitív érintőpanel képében manifesztálódik, fényképezésre 5 megapixeles, villanó nélküli kamerája teszi képessé. A mobil 1230 mAh kapacitású akkumulátorától biztos nem várhatunk majd csodákat, bár a visszafogott hardver talán mérsékeltebb fogyasztással jár majd. A Pico-ból nem maradt ki a WLAN, Bluetooth és HSPA adatátvitel támogatása, valamint a GPS sem.

Az okostelefon áráról egyelőre nincs hír, de azt látva, hogy a Wildfire S-hez képest néhol elmarad a Pico, arra következtetünk, hogy a „bratyónál” egy fokkal olcsóbban kerül majd piacra.

Forrás: Unwired View

Kulcsszavak: HTC, Android, Gingerbread
Vissza