NFC és 4,3 hüvelykes OLED kijelző a Panasonic kecses mobiljában

Farkas Norman - 2011. december 12.

A japán gyártó december 9-én mutatta be mobiltelefonját, mely először Európában kerül forgalomba, méghozzá 2012 márciusában. A készülék beharangozása egy kicsit hiányosra sikeredett, ugyanis a jövevény nevére, illetve típusszámára nem derült fény.

Nem is olyan rég adtunk hírt arról, hogy a Panasonic visszatér az európai mobilpiacra, máris beszámolhatunk a gyártó „első” modelljéről, mely a Vén Kontinensen debütál. Hát igen, pörögnek az események, de azért nem bántuk volna, ha a jövevény nevét is az olvasóink tudomására hozhattuk volna.

Sebaj! Bár a készülék nevét homály fedi, főbb képességeiről és külsejéről mégis be tudunk számolni, sőt néhány képpel is szolgálhatunk!

Az elegáns, kecses megjelenésű házzal szerelt okostelefon Android 2.3 Gingerbread operációs rendszeren alapul (legalábbis a képeken látható prototípusok alapján, de márciusra ez változhat). A mobil egy 960 x 540 pixel, azaz qHD felbontású, 4,3 hüvelykes OLED érintőképernyővel és NFC modullal büszkélkedhet. Szomorúan vehetjük észre a fotókon, hogy a készülék hátlapi kamerája nem kapott villanót, mely segíthetné a fényképezést gyenge fényviszonyok között. Videócsevegéshez nem a legjobb partner a Panasonic üdvöskéje, mert lemaradt róla az előlapi kamera, bár ezt a funkciót – véleményem szerint – csak a felhasználók töredéke használja a mindennapokban.

A rendkívül vékony, csepp, és porálló készülékházzal ellátott mobiltelefon fekete és ezüst színben lesz kapható, várhatóan 2012 márciusában landol az európai piacon.

Vissza