Itt a Sony Xperia ZL [Videó]

Farkas Norman - 2013. január 8.

Az Xperia Z mellett annak testvére, az Xperia ZL is bemutatkozott a CES során. A Sony egy sor videót tett közzé a készülékről, melyekben bemutatja annak legizgalmasabb tulajdonságait.

A Sony nem csak az Xperia Z-ről rántotta le a leplet a CES 2013 során, hanem annak kisebb, ám vastagabb változatáról is, mely az Xperia ZL nevet kapta. Az Xperia ZL nem rendelkezik víz- és porálló burkolattal, s a korábbi pletykákkal ellentétben csak egy SIM foglalat került bele, de ezek nem változtatnak azon a  tényen, hogy egy lenyűgöző megjelenésű prémium kategóriás okostelefont ismerhettünk meg személyében.

 

 

Az Xperia ZL felszereltsége a legtöbb ponton megegyezik a vele egy időben bemutatott Xperia Z-ével, azaz 5 hüvelykes, Full HD felbontású, Mobile Bravia 2-vel támogatott  Reality Display kijelzővel,  13 megapixeles, HDR videózásra alkalmas Exmor RS hátlapi- és 1,3 megapixeles előlapi kamerával, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 processzorral, 2GB RAM-mal, egy érintéssel történő NFC-alapú tartalommegosztás funkcióval, a készenléti időt akár megnégyszerezni képes, energiatakarékos "STAMINA" üzemmóddal, valamint Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel rendelkezik.

A két telefon közti legszembetűnőbb különbség, hogy míg a Z "csak" egy 2330mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak, addig a ZL-ben egy 2370mAh teljesítményű telep teljesít szolgálatot.

Az eddigi információk szerint az Xperia Z és az Xperia ZL is 2013 első negyedévében landol a piacon világszerte, ám megjelenésük pontos körülményeiről csak később kapunk tájékoztatást. Egyelőre a jövevények árát is sűrű homály fedi, de bizonyos thaiföldi pletykák szerint az Xperia Z ára 500 euró körül alakulhat.

 

 

 

[Forrás:  Unwired View]

Vissza