Neo T001: értékelhető Galaxy S III Mini klón 15 ezer forintért

Farkas Norman - 2013. március 8.

A kínai klónmanufaktúrák új gyöngyszeme,a  Neo T001 nem egy csúcsmodell másolata, hanem a középkategóriás Galaxy S III Mini gyengébb felszereltségű és minőségű replikája. A 4 colos WVGA kijelzővel és kétmagos processzorral szerelt kütyü klón létére is meglepően vonzó árcédulát kapott, hiszen már 65 dollárért beszerezhető.

A kínai klóngyáraktól már megszokhattuk, hogy a neves márkák legtöbb csúcsmobilját iszonyatos tempóval, akár azok hivatalos bemutatója előtt lemásolják, s alacsonyabb áron, más névvel, gyengébb hardverrel, ám az eredetitől alig megkülönböztethető külsővel piacra dobják a replikákat.

Az utóbbi időben a középkategóriás telefonokról is előszeretettel készítenek másolatokat, így nem meglepő, hogy a Galaxy S III hasonló külsejű, de gyengébb hardverű kistestvérét, az S III Minit is klónozni kezdték. A dolog pozitívuma, hogy az eredeti Mini viszonylag jól felszerelt készülék, de csak a középkategóriában versenyez, így a belőle kiinduló klónokat elég olcsón kell adni ahhoz, hogy csalogassák a vevőket.

A fenti gondolatmenetet követve jöhetett létre a Neo T001 nevű S III Mini klón, amely 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyőt, 1GHz-es kétmagos MediaTek (MT6517) processzort, 512MB RAM-ot, 5 megapixeles hátlapi- és VGA előlapi kamerát, valamint 1500mAh kapacitású akkumulátort kapott, ára pedig mindössze 65 dollár, azaz cirka 15 ezer forint.

Igen, jól látod, a Neo mobilja a RAM méretét kivéve nem igazán marad el az eredeti S III Minitől, sőt igazából túl is mutat rajta, ugyanis két SIM kártya kezelésére alkalmas. Erre tesz rá egy lapáttal a telefon ára, ami csupán töredéke annak az összegnek, amit elkérnek a dél-koreai gyártó készülékéért.

A fekete leves, hogy a Neo T001 hivatalosan valószínűleg sosem "teszi ki a lábát" Kínából, így számunkra csak a tudat marad, hogy létezik egy ígéretes S III Mini klón, amelyet nevetségesen alacsony áron kínálnak.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza