Kézzel is tölthető az iPhone [Videó]

Czipperer Dia - 2013. szeptember 27.

Egy új megoldásnak köszönhetően akár kézzel is tölthető az iPhone. Az ötlet a Kickstarteren bukkant fel, a megvalósításhoz gyűjtik a támogatókat.

A Mipwr Dynamo névre hallgató újdonság nem más, mint egy iPhone tok, bár elég nagy, hiszen a fő rendeltetése, hogy tölthetjük vele a telefont, méghozzá nem is akárhogy.

Saját kezünkkel lehelhetünk energiát a készülékbe. Amikor ugyanis kezd merülni a készülék, a tok oldalán egy apró mozdulattal előhívhatjuk a kézikart, amelyet mi magunk kezdünk el „pumpálni kezünkkel kell folyamatosan, ezáltal elkezdi tölteni a készüléket.”.

A Mipwr Dynamo elektromágneses indukció révén működik, amely villamos energiát termel a mágneses mező kihasználása révén. A mágnes a tok belsejében van, és ahogy hatjuk a kart, elkezd forogni, ennek révén energiát termel. Ezzel a módszerrel felturbózhatjuk a telefon akkumulátorát, így akár két óra beszélgetési időt is nyerhetünk.

Az elektromágneses indukció használata nem újkeletű, számos területen előszeretettel használják, és ha ez a kampány is nyer, egy új területtel bővül a sor.

És hogy mennyit kell „pumpálni”? Egy perc pumpálással fél perc beszélgetési időt nyerhetünk.

A csapat szerint a kész terméken három LED-világítás is található majd, amelyek jelzik a felhasználónak az aksi élettartamát.

A jelenlegi prototípus iPhone 4/4S készülékekkel kompatibilis, de már az iPhone 5-re tervezett változat is elkészült, de a csapat szerint ez csak akkor lesz kapható, ha a Kickstarter kampány sikeres lesz.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza