Távoli zárolás funkcióval bővült az Android Eszközkezelő

Farkas Norman - 2013. szeptember 30.

A Google új funkciót tett elérhetővé az Android Eszközkezelőben. Ezentúl nem csak elveszett készülékünk bemérésére, megcsörgetésére és távoli törlésére, hanem zárolására is lehetőséget nyújt a szoftver.

Augusztus elején startolt el az Android Eszközkezelő, mely az elveszett androidos okostelefonok gyors felkutatását, illetve az adott készüléken lévő személyes vagy bizalmas adatok megóvását szolgálja. Az Android rendszer 2.2 vagy frissebb verzióját futtató készülékeken a szükséges beállítások alkalmazásával (Google Beállítások/ Android Eszközkezelő -> Távoli bemérés és Távoli törlés igény szerinti bepipálása) azonnal elérhetőek a szoftver nyújtotta szolgáltatások.

Ezek révén akár néhány méteres pontossággal bemérhetjük a telefon földrajzi helyzetét, a gyári beállítások távoli visszaállítását hajthatjuk végre rajta, illetve megcsörgethetjük. Előbbi két lehetőség nyilván akkor jön jól, ha fogalmunk sincs, hol lehet a készülék és nagy esély van rá, hogy ellopták, vagy elvesztettük valahol a nagy rohanásban, utóbbit pedig akkor célszerű alkalmazni, ha tudjuk, hogy valahol a lakásban van a cucc, csak épp nem találjuk. A szolgáltatás használatához nincs más dolgunk, mint megnyitni a böngészőben az Android Eszközkezelőt és belépni Google fiókunkba. (Ha Chrome-ot használunk, és eleve be vagyunk lépve a Google fiókunkba, akkor azonnal a következő képernyővel találhatjuk szembe magunkat.)

 

 

A napokban egy új funkcióval lett gazdagabb az Android Eszközkezelő, ez pedig nem más, mint a készülék távoli zárolása. Így azonnal lezárhatjuk a mobilt, bárhol is legyen, s csak az általunk megadott jelszó beírása után lehet újra használni. Ennek köszönhetően nem feltétlenül kell minden féltett adatunkat törölni az elveszített eszközről, hanem egy falat is emelhetünk köréjük, hogy biztosan nem kerüljenek illetéktelenek kezébe.

 

 

Vissza