Elérhető a BlackBerry Messenger iOS és Android verziója

Farkas Norman - 2013. október 22.

Már iOS és Android platformon is elérhető a BlackBerry Messenger, azaz a BBM. Az egyébként is késve érkezett üzenetküldő szoftver ingyen letölthető, ám telepítése után nem kezdhetjük el azonnal használni. 

Végre elérhető a várva várt BBM üzenetküldő alkalmazás, mely fokozott felhasználói biztonsággal, alacsony memóriahasználattal és stabil működéssel kecsegtet, így szinte felhőtlen szöveges csevegést tesz lehetővé. További jó hír, hogy mindezt ingyen kapjuk, ám ezzel véget is ért a pozitívumok sora.

Következzenek a programmal kapcsolatos negatívumok – merthogy azok is akadnak! A BBM androidos kiadása több hetet csúszott, s alapvetően jó dolog, hogy az iOS-re szánt verzióval egy időben végre megjelent, ugyanakkor az a szomorú tény fogadja a felhasználókat (mindkét platformon) az alkalmazás telepítését követően, hogy e-mail címük megadása után várniuk kell a sorukra, míg nem aktiválják a fiókjukat. Bizonyára az iOS-es júzerek sem örülnek, hogy várniuk kell, de az androidosoknál igazán kiverheti a biztosítékot, hogy a csúszás után további időhúzás következik – nem is beszélve arról, hogy semmilyen infó nem áll rendelkezésre a sor hosszáról és a benne elfoglalt helyünkről, így arra sincs lehetőség, hogy megsaccoljuk, körülbelül mikorra várható az aktiválásunk.

 

 

Úgy tűnik tehát, hogy a BlackBerry-nek ismét sikerült a lehető legrosszabbul kijönnie egy olyan dologból, ami kicsit kevesebb gikszerrel fűszerezve nagyon sikeres lehetett volna. Így viszont nem csodálkoznánk, ha a felhasználók elveszítenék maradék türelmüket, s egy másik megoldást választatnának. Kínálat egyébként van bőven: a Viber, a Hangouts, a WhatsApp és a Skype is remek alternatívát jelent a BBM-re.

 

 

Linkek:

BBM letöltése a Google Play Store-ból 

BBM letöltése az iTunes felületéről

 

 

Vissza