Macskavizelet szagot árasztott a Dell Latitude 6430u

Czipperer Dia - 2013. október 31.

Számos Dell felhasználó panaszkodott arra, hogy Latitude 6430u Ultrabookjuk macskapisi szagot áraszt magából. A Dell orvosolta a hibát.

A Dell mérnökei már reagáltak a panaszokra, és azt mondták, kizárható a biológiai szennyeződés, valamint a szag nem veszélyes az egészségre, ugyanis korábban ez a lehetőség is felmerült az emberekben. A probléma oka a Dell elmondása szerint a gyártási folyamatban keresendő, amelyet azóta már megváltoztattak. Vagyis, ha valaki most vesz ilyen készüléket, ez a kellemetzlen helyzet már nem áll fenn.

Az első panaszt a Dell Support közösségi oldalán jelezték, ahol a bejelentő arról számolt be, hogy a „szörnyű” szagot a billentyűzet közelében érzi. Az első tanácsok egyike a sűrített levegővel való tisztítás volt a technikai munkatársak részéről, ám a felhasználók azt jelezték vissza, hogy a szag továbbra is megmaradt.

Azoknak, akik érintettek az eset kapcsán, a Dell azt javasolja, hogy küldjék vissza laptopjukat, és ingyen kicserélik azokat a részeket (a billentyűzet és környéke), amelyekkel problémák voltak.

 

Forrás: BBC.co.uk

 

Kulcsszavak: Dell, Latitude, hiba
Vissza