Az iFixit szerint jól szerelhető a Nexus 5

Czipperer Dia - 2013. november 7.

Az iFixit csapata a Google legújabb üdvöskéjét, a Nexus 5-öt is szétkapta, hogy megnézze, hogyan veszi az akadályokat. A készülék a szerelhetőségi listán 10-ből 8 pontot kapott.

Lehet, hogy sokan nem ismerik az iFixitet, a csapatot, akik folyton szétszerelik a legújabb kütyüket, hogy megnézzék, vajon összeszerelés terén is nagyot alkottak-e a gyártók. A HTC One kapcsán már írtunk a csapatról, ahol a zászlóshajó modellt csúnyán megizzasztották, csupán egy pontot sikerült bezsebelnie.

A bontási mesterekből álló csapat most a Nexus 5-öt vizsgálta meg alaposan, amely múlt héten mutatkozott be a nagyközönségnek. A készülék nagyon jól vizsgázott, összesen nyolc pontot kapott, ami azt jelenti, hogy a szétszerelése és javítása nem kihívás. Mindez a készülék moduláris felépítéséből következik, valamint abból, hogy finoman bántak a ragasztóval az összeszerelés során, ami lényeges szempont, hiszen a ragasztóval összeillesztett részek szétszedésének összerakása már kevésbé egyszerű feladat. Emellett pedig szabványos és egységes csavarhasználat jellemzi a Nexus 5-öt, így könnyebb ezeket a későbbiekben pótolni.

A ragasztó helyett sokkal inkább az elemek összeillesztése jellemző kevés ragasztóval. Az aksit is csupán a megfelelő mennyiségű öntapadós ragasztó tartja a helyén.

Azért találtak negatívumot is a készülék szétszerelésénél, méghozzá, hogy az LCD kijelző keretét és az üveget összeforrasztották. Így ez kihívást jelent a készülék javítása során, ami azt is maga után vonja, hogy drágább az átlagosnál. Ez azonban nem új dolog, a Nexus 4-ben is hasonló panel kapott helyet, bár ezt mostanra orovosolhatták volna.

Nem csupán a HTC One-hoz képest teljesített jól az iFixitnél a készülék, a nyolc pont az iPhone 5S és 5C hat pontjához, valamint a Moto X hét pontjához képest is elismerés. Ha az iFixit listáját nézzük, a Nexus 5 a Galaxy S4-gyel áll egy szinten, a Samsung zászlóshajója ugyanis szintén nyolc pontot zsebelt be.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza