HTC One – csak szerelni ne kelljen

Czipperer Dia - 2013. április 2.

Érdekes képekre bukkantunk az iFixit oldalán, amelyeken a HTC legújabb csúcsmobilja pózol. Akármennyire is nagy tudású és dizájnos, a szervízelés során kevésbé állja a sarat.

Az iFixit csapata arra vállalkozott, hogy szétkapjon egy HTC One készüléket, hogy megnézzék, mennyire bírja a strapát a készülék. 10 lépésben vizsgálták a teherbírását, és őszintén szólva, nem muzsikált túl jól. A 10-ből csupán egy pontot tudott összeszedni, vagyis a készüléket egyszerűen nem lehet úgy szétszerelni, hogy ne sérüljenek a belső komponensek. 

 
A szakemberek tapasztalata alapján a kijelzőt szinte lehetetlenség eltávolítani megfelelő módon, anélkül, hogy sérülne a készülék. Bár feloldhatjuk, el nem tudjuk távolítani, mert szalagkábeleken keresztül még továbbra is csatlakozik a telefonhoz. Ugyanez a helyzet az akkumulátorral is, ugyanis a csatlakozó az alaplaphoz van rögzítve csavarokkal.
 
 
A képek magukért beszélnek. A HTC túlságosan is tökéletes készüléket szeretett volna alkotni, amivel nincs is gond, egészen addig, míg valami meg nem hibásodik. Bár a HTC szervizcsapata minden bizonnyal felkészültebb ezen a téren, és feltehetően egészen egyedi megoldásokat alkalmaz a modell szerelése során.
 
 
Forrás: iFixit.com
Kulcsszavak: HTC One, szerviz
Vissza