Két új digitális nyomdagép a Xeroxtól

Kütyü Magazin - 2013. november 8.

Két új digitális nyomdagépet dobott piacra a Xerox. A Color J75 és a C75 berendezések célja, hogy a nyomdai szolgáltatók sokszorosan növelheséék a jövedelmezőségüket a színes brosúrák, fotókönyvek, katalógusok és más kiadványok gyártása során.

 Xerox Color J75

Ez a nyomdagép különböző papírfajták megnyomására képes egészen 300 gramm súlyig. A nem bevonatos média esetén a 75 lap per perces nyomtatási sebességet tartja, míg a bevonatos papírokat 51 lap per perc alatt nyomja meg. Az elkészült nyomatok színhűségéről és kiváló színminőségéről az ACQS gondoskodik (Automated Color Quality Suite), amely beépített spektrometer és a színmenedzsment alkalmazásával - az automatikus kalibrácó mellett - profil létrehozására is képes, minimális operátori beavatkozást igényelve.

A Xerox munkafolyamat megoldásaival kiegészülve a gép alkalmas a képeslapoktól kezdve a füzetekig bármilyen nyomat teljes körű előkészítésére és legyártására. FreeFlow Variable Information Suite és XMPie alkalmazásaival bővítve pedig a berendezések képesek megszemélyesített nyomatok elkészítésére is. 

 

 

Xerox Color C75

A Xerox másik új digitális nyomdagépe hozzásegíti a kezdő vállalkozásokat a digitális nyomtatási szolgáltatások beépítéséhez portfoliójukba, illetve hozzájárul ahhoz, hogy a már meglévő ügyfélkörrel rendelkező nyomdák tovább színesítsék kínálatukat. A Xerox mérnökei a gépet ellátták szkennelési és másolási alkalmazásokkal, amelyek szintén növelik a munkafolyamatok hatékonyságát. Opcionálisan választhatóak hozzá mobil és felhő-alapú alkalmazások, amelyek további biztonságos nyomtatási lehetőségeket nyújtanak a vállalkozásoknak.

A könnyed kezelhetőség érdekében a felhasználók technikusi segítség nélkül, maguk is végrehajthatják a szükséges változtatásokat mindkét berendezésen. Például a SIQA (Simple Image Quality Adjustment) alkalmazással egyszerűen állítható a gép nyomatpontossága és szín egyenletessége.

Mindkét gép a produktivitása és a médiakezelése miatt egyaránt előnyös a professzionális nyomdáknak, illetve a nyomdai szolgáltatásokat kínáló vállalkozásoknak. Többek közt gyorsnyomdákban, kreatív ügynökségeknél és a fotónyomtatással foglalkozó üzletekben is hasznos segítség lehet a napi munkában.

 

Vissza