Túlárazott Desire trió érkezett

Farkas Norman - 2013. november 28.

A HTC mindhárom középkategóriás újdonsága átlagos tudást kínál viszonylag magas árért cserébe. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy nem ezek a készülékek fogják kihúzni szorult pénzügyi helyzetéből a tajvani gyártót.

Úgy tűnik, a HTC nem a legjobb taktikát választotta gazdasági helyzetének javítása érdekében: három középkategóriás, mégis drága telefonnal rukkolt elő anyaországában, amelyek szinte biztos, hogy nem lesznek sikermodellek.

A Desire 601 nevű újdonság lényegében a Desire 600 két SIM foglalattal szerelt változata, azaz sem külső, sem tudás terén nem hozott jelentős előrelépést.

A cirka 245 eurót (kb. 75 ezer forint) kóstáló Desire 501 előlapján egy 4,3 hüvelykes WVGA (800 x 480 px) kijelző terül el, emellett pedig Android rendszert (valószínűleg 4.1 JB), 1,15GHz-es kétmagos processzort, 1GB RAM-ot, 8GB tárhelyet és 2100mAh kapacitású akkumulátort tudhat magáénak. Képalkotási képességeiért egy 2 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles hátlapi kamera felel, s nem maradt ki belőle a GPS, a WiFi, a Bluetooth és NFC modul, illetve a HSPA modem sem. A One X formavilágát idéző készülék ár/érték arányát tekintve labdába sem rúghat Moto G mellett – még úgy sem, hogy a Motorola üdvöskéje gyengébb hátlapi kamerát kapott és nem bővíthető a belső memóriája.

Desire 501

A trió legerősebb tagja a One dizájnját magán viselő Desire 700. A kb. 344 euróba (cirka 105 ezer forint) kerülő mobil szintén alulmarad a fent említett Motorolával szemben: fedélzetén a porosodó Android 4.1 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot, működéséért pedig egy 1,2GHz-es négymagos processzor felel. A gépezetben 1GB RAM-ot, 8GB tárhelyet, microSD kártyafoglalatot, 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerát, valamint két SIM kártyahelyet, 2100mAh kapacitású akkumulátort, GPS, Wi-Fi és Bluetooth modult, illetve HSPA modemet is találunk. A telefon előlapját egy 5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású kijelző uralja.

Desire 700

Mindhárom Desire mobil decemberben landol Tajvanon, egyéb régiókban való elérhetőségükről egyelőre nincs információ.

Sajnáljuk, hogy a HTC túlárazott, újdonságokkal alig szolgáló készülékekkel próbálkozik, mert biztosak vagyunk abban, hogy sokkal jobb taktikát is választhattak volna. Követendő példaként nézhettek volna a Motorolára, aki egy korrekten felszerelt, mégis szemtelenül olcsó telefont tett le az asztalra, amitől joggal remélhet nagy sikereket.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza