Itt vannak a Kazam mobilok – ingyenes kijelző csere törés esetén

Farkas Norman - 2013. november 6.

A HTC volt vezetői által útjára indított Kazam bemutatta első okostelefonjait. Hét készülékről van szó, melyek mérsékelt árukkal próbálják felkelteni a vásárlók érdeklődését, de további vonzó tulajdonságuk, hogy kijelzőjüket sérülés esetén díjmentesen cseréli a gyártó.

Egy sor belépőszintű mobillal rukkolt elő a Kazam nevű gyártó, melyet a HTC volt vezetői hoztak létre. A fiatal és nem túl ismert cég rögtön hét készülékkel lépett piacra, melyek egytől egyig a belépőszintet képviselik, ám külső megjelenésükben és tudásukban is mutatnak különbségeket. Két modell a Thunder sorozatot képviseli (Q5.0 és Q4.5), öt pedig a Trooper széria tagjaként mutatkozott be (X3.5, X4.0, X4.5, X5.0 és X5.5).

A Thunder Q5.0 a legütősebb telefon mind közül, ám specifikációját sajnos homály fedi. Közvetlenül alatta foglal helyet a sorban a ThunderQ4.5, amely 4,5 colos FWVGA (854 x 480 px) kijelzőt, 1.3GHz-es négymagos MediaTek processzort, valamint 1GB RAM-ot tudhat magáénak.

A Trooper sorozat tagjai kétmagos MediaTek processzorral és 512MB RAM-mal büszkélkedhetnek, kijelzőjük méretéről pedig nevük árulkodik (pl. a Trooper X3.5 3,5 hüvelykes képernyőt kapott), a felbontás tekintetében viszont akad eltérés. Nagyság szerint csökkenő sorrendben haladva az első három készülék (X5.5, X5.0 és X4.5) 800 x 480 képpontos (WVGA) megjelenítőt birtokol, az X3.5 és X4.0 előlapján pedig HVGA kijelző terül el.

 

 

 

A telefonok fedélzetén minimális mértékben módosított Android operációs rendszer fut, melyre előtelepítették a Kazam Rescue nevű alkalmazást, ami lehetőséget nyújt arra, hogy probléma esetén segítséget kérjünk a gyártótól, aki az engedélyünkkel távolról képes belépni a készülékbe elvégezni a szükséges műveleteket. A kivételes figyelmességről árulkodó szolgáltatásnál is izgalmasabb, hogy, hogy a gyártó a vásárlástól számított egy éven belül ingyen cseréli a telefonok kijelzőjét, ha az megsérül.

A Kazam nem tud és nem is próbál a legnagyobb vállalatok, illetve csúcsmobilok (pl. Xperia Z, LG G2) babérjaira törni, de önmagát egy minőségi termékeket gyártó, felhasználóbarát cégként látja. Ezzel a hozzáállással és a készülékeihez biztosított érdekes extrákkal szerintünk hamar népszerűvé válhat a tapasztalt vezetők által irányított, de még gyerekcipőben járó mobilgyártó.

 

 

[Forrás: Into Mobile]

Vissza