Epson: Egyszerűen kezelhető zöld projektorok az oktatás számára

Kütyü Magazin - 2013. november 28.

Az Epson megújította költséghatékony, belépő szintű, 3LCD projektor kínálatát, amelyet kifejezetten az oktatási intézményeknek fejlesztettek ki. Az EB-98, EB-945, EB-965 és EB-955W projektorok ár-érték aránya kiváló, a készülékek számos új funkcióval bővültek, például a moderátor móddal.

Az új széria megnövelt fényerőt és új funkciókat kínál, beleértve a vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolódást, a Colour Universal Design-t (CUD), HDMI csatlakozást, A/V némító reteszt, és a vízszintes trapézkorrekciós csúszkát. Az azonos fehér- és színesfény teljesítmény háromszor élénkebb megjelenítést garantál, ezért nappali fényviszonyok mellett sem szükséges a függönyöket elhúzni a vetítésnél. A projektorok használata még egyszerűbbé vált, a megnövelt 10000:1 kontrasztaránynak köszönhetően pedig még élesebb és részletgazdagabb képet vetíthetünk.

Epson EB-945

„Az oktatásban dolgozó felhasználóink visszajelzéseit figyelembe véve bevezettük a moderátor funkciót, valamint a könnyebb tartalommegosztás érdekében, a széria minden tagja egyaránt képes csatlakozni vezetékes és vezeték nélküli hálózatokra is, ami nem gyakori ebben az árkategóriában” – mondta Paul White, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az okoskészülékekről, laptopokról és táblagépekről történő információ megosztás egyre növekvő trendjére reagálva a projektorok mostantól az iOS  és az Android operációs rendszerű készülékekkel is kompatibilisek (az iProjection alkalmazás használatával). A projektor segítségével így könnyedén megoszthatóak az egyes készülékeken lévő tartalmak. Az iProjection alkalmazásról bővebb információ az alábbi linken érhető el: www.epson.eu/iprojection.

Epson EB-945

Jobb vezérlés és együttműködés

Az új moderátor funkciónak köszönhetően az EB-98, EB-945, EB-965 és EB-955W projektorokhoz egyszerűen csatlakoztathatók az asztali gépek és az okoskészülékek, míg az oktató folyamatosan ellenőrizheti a kivetített tartalmat. Az előadó határozza meg, hogy az egyes tartalmak mikor és hogyan jelenjenek meg, miközben egyszerre akár 50 felhasználó csatlakozik a kivetítőhöz.

Környezetbarát funkciók

A környezetre gyakorolt hatás csökkentése és a hosszú távú költségmegtakarítás érdekében az új széria menürendszerében egy „eco” menüpont is helyet kapott, így egy helyen lehet ellenőrizni és módosítani az energiafelhasználással kapcsolatos beállításokat.

Az automatikus fényerő csökkentés funkció a kivetített kép tónusának megfelelően állítja be a lámpa fényerejét. Ennek előnye, hogy a vetítés során párhuzamosan csökken az energiafogyasztás, a költség, és a környezetterhelés, miközben növekszik a kontrasztarány. Az A/V némítás és az alvó üzemmódra váltás funkció használatával a projektor fényereje minimálisra csökken, így az izzó terhelése is  70 százalékkal mérséklődik.

Epson EB-955W

Egyszerű használat

A készülék HDMI bemenete zavartalan HD video és hang lejátszást biztosít, üzleti, oktatási, és szórakozási célokhoz egyaránt.

Az Epson egyedi horizontális trapézkorrekciós csúszkájának és az automata vertikális trapézkorrekciós mechanizmusnak köszönhetően a kivetített kép mindig szabályos téglalap formájúvá alakítható, ezért a készülék tetszés szerint, bárhol elhelyezhető. Az Epson Colour Universal Design (CUD) technológiájának köszönhetően a színvak felhasználók is látják és tudják kezelni a vezérlőegységet. A projektor vezérlőegységének LED színei, és letisztult, könnyen kezelhető menü ikonjai minden felhasználó számára biztosítják a készülék egyszerű kezelését. 

Az EB-98, EB-945, EB-965 és EB-955W projektorok 229 900 Ft, 245 000 Ft, 255 000 Ft és 255 000 Ft bruttó fogyasztói áron érhetők el.

 

Jellemzők

 EB-98

EB- 945

EB-965

EB-955W

Egyformán erős fehér- és színesfény-kibocsátás

3,000

3,000

3,500

3,000

Felbontás

XGA

XGA

XGA

WXGA

HDMI bemenet

Függőleges trapézkorrekciós csúszka

Automata vízszintes trapézkorrekció

Vezetékes/Vezeték nélküli csatlakozás

RJ45 & Vezeték nélküli

(opcionális)

RJ45 & Vezeték nélküli

(opcionális)

RJ45 & Vezeték nélküli

(opcionális)

RJ45 & Vezeték nélküli

(opcionális)

A/V némítás

ECO menüpont

Zoom

1.2x optikai

1.6x optikai

1.6x optikai

1.6x optikai

VGA bemenet

2

2

2

2

Hangszóró

16w

16w

16w

16w

Moderátor funkció

Epson Network Projection

Colour Universal Design (CUD)

 

 
Kulcsszavak: oktatás, projektor, Epson
Vissza