Készül a Nokia Android mobilja?!

Czipperer Dia - 2013. december 11.

A The Verge számolt be arról, hogy készül a Nokia Android rendszerű okostelefonja, melyet egy @evleaks által kiszivárogtatott képpel szemléltetnek. A készülék a Normandy kódnevet viseli.

Tehát új vizekre evez a Nokia, és javában készül meghódítani az Android világát. Az @evleaks tett közzé egy képet, amelyen az új Nokia üdvöske pózol, ám a Lumiáktól eltérően belsejében más erők dolgoznak. Ha minden igaz, és lehet hinni a The Verge által említett forrásoknak, akkor a készülék fedélzetén Android operációs rendszer teljesít majd szolgálatot.

Az informátorok szerint a készülék az alsó kategória képviselője lesz. Stílusában követi a Lumia családra jellemző vonalat, ám a navigációs érintőgombok hiányoznak. Az értesülések szerint a készülék támogatja majd az olyan népszerű Androidra elérhető alkalmazásokat, mint a Skype.

A Nokia erőfeszítése hasonlít az Amazon saját Android rendszeréhez, amely lehetővé teszi számukra, hogy saját maguk testreszabhassák. A források szerint a modell 2014-ben kerülhet piacra, hacsak a Microsoft közbe nem szól. Hiszen azzal, hogy a Microsoft felvásárolja a Nokia mobilüzletágát, sok minden megváltozik. Ha nem sikerül addig piacra dobni a telefont, amíg az egyesülés meg nem történik, akkor kérdéses, a Microsoft hogyan viszonyul majd egy belépő szintű, androidos telefonhoz.

 

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza