2017-ig 45 millió okosóra találhat gazdára

Czipperer Dia - 2014. február 14.

Jelenleg a hordható okoseszközök piaca éppen csak felmelegedőben van, ám az előrejelzések pozitív jövőt jósolnak nekik. Néhány év múlva az okosórák iránti kereslet akár ötszörösére is emelkedhet.

Egyre több hordható okoseszköz jelenik meg a piacon, se szeri, se száma a különféle fitness csuklópántoknak. Az okosóra gyártásba is számos vállalat vágott már bele, mely szegmensnek fényes jövőt jósol a Canalys.

A független elemző cég adatai szerint a csuklón hordható okos kiegészítők száma már ebben az évben elérheti a 17 milliót, melyből az okos karórák 8 milliót tesznek majd ki. További becslések szerint jövőre ez a 8 milliós szám majdnem a triplájára nőhet (23 millióra), 2017-re pedig 45 millió okosóra is gazdára találhat.

Az okos karórák piacát jelenleg a Samsung uralja Galaxy Gear modelljével, melyből az első két hónap alatt közel egymillió fogyott. 2013. év második felében 54%-os piaci részesedéssel vezette a listát, őt pedig a Sony követte a sorban okosórájával, a Sony Smartwatch-csal (19%), harmadik helyen pedig a Pebble állt 16%-kal. Ez idő alatt (az év második felében) nagyjából 1,6 millió okos karórát értékesítettek.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza