Nyolcmagos mobilokkal készült a Kazam az MWC-re

Czipperer Dia - 2014. február 28.

Két androidos készülékkel is készült a Mobile World Congressre (MWC) az angol gyártó, a Kazam. Ráadásul nem is akármilyen mobilokról van szó, ugyanis a Tornado 2.5.5 és 2.5.0-ás modell nyolcmagos processzorral rendelkezik.

A HTC volt vezetői által 2013-ban alapított Kazam vállalat is jelen van az idei MWC-n. A gyártó a high-end kategória felé vette az irányt, és két mobillal is készült, melyek az androidos eszközök táborát erősítik. A készülékek fedélzetén Android 4.2 Jelly Bean rendszer teljesít szolgáltatot, meghajtásukról azonban nem akármilyen proci gondoskodik, a telefonok lelke ugyanis egy 1,7 GHz órajelű nyolcmagos MediaTek processzor.

Tornado 2.5.0

A Kazam Tornado 2.5.0 a duó kisebb kijelzővel felszerelt tagja. A készülék 5 hüvelykes IPS kijelzővel rendelkezik, melynek  felbontása 1280 x 720 pixel. A telefon 1 giga memóriával és 8 giga tárhellyel rendelkezik, valamint két – egy 8 és egy 2 megapixeles előlapi kamerával szerelték fel.

Tornado 2.5.5

A nevéből is sejthető, hogy a nagyobb megjelenítő 5,5 hüvelyket takar, mely felbontás tekintetében is jobb: 1920 x 1080 pixeles IPS panel, amely Full HD minőségű felvételek készítésére képes. A kamera ez esetben is egy 2 megapixeles előlapi, valamint egy 8 megapixeles hátlapi. A hírek szerint ez a modell a jövőben Android 4.4 KitKat frissítést kap, míg a Tornado 2.5.0 fedélzetén marad a 4.2 Jelly Bean.

A Kazam nagyon jó fogyasztóközpontú irányelveket követ. Ahogy azt már a korábbi készülékeknél is lehetővé tették, a kijelző törése esetén az első évben vissza lehet küldeni a telefont, és első alkalommal ingyen kicserélik. Ha pedig szoftver fronton akadnak gondok, az ügyfélszolgálat távolról képes irányítani a telefont, és elhárítani a problémát.

A modellekről további részleteket és az árat még nem közölték. A két készülék elsőként az anyaországban, az Egyesült Királyságban mutatkozik be a második negyedévben, április és június között. 

 

 

Forrás: CNET.com, Techradar.com

Vissza