A világ első 9.1-es digitális surround vezeték nélküli fejhallgatórendszere a Sonytól

Kütyü Magazin - 2014. április 4.

A Sony bemutatta MDR-HW700DS vezeték nélküli hangrendszerét, amely kategóriájában elsőként 9.1-es digitális surround hangzást biztosít.

A Sony új MDR-HW700DS digitális surround hangzást biztosító vezeték nélküli fejhallgató rendszere a mozi hangvilágát idézi az otthonokba az új „Mozi” móddal, amelyet a Sony Pictures Entertainment Academy Award nyertes vezető hangmérnökével, Tom McCarthyval fejlesztettek.

Ez a fejhallgató a világon elsőként 9.1-es digitális surround térhatású hangzással rendelkezik. A rendszer lehetőséget nyújt a filmek, játékok, hírek és egyéb műsorok hangvilágának optimalizálására. A prémium tömörítetlen többcsatornás surround hangzás a digitális vezeték nélküli átvitel segítségével kiszűri az otthoni készülékekből áradó zajokat, és megszünteti az interferenciát.

MDR-HW700DS

A Sony Virtualphones technológiája (VPT) felidézi a több csatornás fejhallgatók hangvilágát. Az 5.1-es térhatású hangszóró, a 2.0-ás hátsó térhatásért felelős hangszóró és a szintén 2.0-ás első hangszórók együttese alkotja meg azt a 9.1-es térhatású hangzást, amely valósághű hangokat és páratlan élményt biztosít. A háromdimenziós hatás olyan mélységet biztosít, mely a virtuális valóság érzetét hozza el saját otthonunkba.

A HDMI csatlakozás támogatja a minőségromlás nélküli tömörítetlen fájlok átvitelét. A 2.4GHz-es és az 5GHz-es két különböző frekvencia sávon is működő vezeték nélküli kapcsolat segít abban, hogy jelzavar nélkül tudjuk élvezni a zenét bárhol és bármikor. A választható „Mozi”, „Játék” és „Beszédhang” módok teljesen új és élethű élményt nyújtanak.

A „Játék” módot a Sony Computer Entertainment Inc. hangmérnökei fejlesztették ki a játékok szerelmeseinek. A többszintű hangzás és a tiszta beszédhang ötvözete teszi ezt a módot igazán nagy áttöréssé. A játék így még valóságszerűbbé válik a jobb és bal oldalról is kiegyensúlyozottan érkező hanghatásnak köszönhetően. A „Hang” opció kiválasztásával a kedvenc tv műsorokban elhangzott beszédhangok pedig sokkal tisztábbak.

Az MDR-HW700DS fejhallgatót arra tervezték, hogy hosszú órák után is kellemes legyen viselni, és a nyomáscsökkentő, kipárnázott részének köszönhetően tartósabb használata a füleinknek sem okoz gondot. Az 50mm-es membrán telt mély basszusokat és lenyűgöző hangerőt biztosít. A készülék 12 órás üzemidejének köszönhetően folyamatos használata sem jelent problémát, ha pedig mégis lemerülne, gyorsan feltölthető. A fejhallgatók kompatibilisek a 4K technológiával, ami azt jelenti, hogy az eredeti 4K videó tartalmakat valódi minőségében lehet élvezni a 4K TV-n vagy projektoron.

A Sony széles választékában mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt: az MDR-HW300K tömörítetlen digitális vezeték nélküli adatátvitelre képes, csakúgy mint az MDR-RF811RK belépő szintű vezeték nélküli 28 órás üzemidőt biztosító fejhallgató.

MDR-RF811RK

Az MDR-HW700DS, MDR-HW300K és az MDR-RF811RK vezeték nélküli fejhallgató rendszerek Európában 2014 áprilisától kaphatók.

A részletes specifikáció letölthető PDF formátumban: Sony MDR-HW700DS .pdf

 

Vissza