Többféle eszközre optimalizálták az új IE 11-et

Czipperer Dia - 2014. április 4.

A Microsoft átalakítja az Internet Explorert, hogy többféle eszközről könnyen elérhető legyen – legyen az laptop, táblagép vagy okostelefon. Az új verzióról  amely Windows 7, 8.1 és Windows Phone 8.1 eszközökre is elérhető lesz – a Build 2014 konferencián beszéltek.

Átalakul az Internet Explorer böngésző. A frissített verzióval sokkal könnyebb lesz böngészni több típusú készülékről. A program képes lesz felismerni az adott eszközt, és annak megfelelően optimalizálni a kijelzőt.

Sam George, az IE Partner Group Program menedzsere kifejtette, hogy a frissítés segítségével bármilyen eszközről könnyen átválthatunk másikra, és ott tudjuk folytatni a netezést, ahol abbahagytuk. Továbbá WebGL-t is tartalmaz az update – amely a JavaScriptet egészíti ki 3D-s számítógépes grafikai lehetőségekkel –, valamint professzionális minőségű multimédiaképességeket, mint a HTML5 videó.

 

 

Az IE 11 Windows 8.1 változata lehetővé teszi, hogy oldalakat a Start képernyőre helyezzünk, és beállíthatjuk a cikkek nézetét a Reading (olvasási) módban. Csakúgy, mint a Google Chrome-nál az Incognito Mode, az IE is bevezette az InPrivate böngészési módot, amellyel anominak maradhatunk.

A mobilos verzió szintén lehetővé teszi a privát böngészést, valamint segít hatékonyabban kezelni a telefon adatforgalmát a High Saving Mode-dal. Ez a funkció 60 és 80 százalék közé csökkenti az adatfogyasztást oly módon, hogy csökkenti a letöltött képek számát, valamint csak a releváns tartalmakat tölti be az adott oldalakon.

A friss verzió Windows 7 és Windows 8.1 rendszerű eszközökre érhető el. A Windows Phone 8.1-re optimalizált változat csak később érkezik.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza