Itt az olcsó windowsos kütyük kora

Farkas Norman - 2014. április 3.

A Microsoft többek közt azt is bejelentette tegnap a BUILD 2014 konferencián, hogy a vadonatúj Windows 8.1-et díjmentesen a hardvergyártók rendelkezésére bocsátja, hogy köré épülő okostelefonokat vagy táblagépeket építsenek köré. E döntés nyomán gyorsan eláraszthatják a piacot az olcsó Windows alapú készülékek.

Úgy tűnik, a Microsoft ráérzett, mi a legjobb termékstratégia, amellyel gyorsan érhet el hatalmas sikereket az okostelefonok és táblagépek egyre növekvő piacán. A cég úgy döntött, hogy a tegnap bemutatott, vadonatúj operációs rendszerét, a Windows 8.1-et ingyenesen elérhetővé teszi a gyártók számára, hogy vele előtelepített mobilokat, internetes-multimédiás kütyüket, vagy táblagépeket gyártsanak. A lehetőség csak olyan készülékekre vonatkozik, amelyek kijelzője nem éri el a 9 hüvelykes méretet, azaz az ennél méretesebb megjelenítővel felvértezett eszközök esetében fizetős marad a rendszer.

Hamarosan tehát ellephetik a piacot azok a kütyük, melyek korrekt hardverrel és Windows rendszerrel rendelkeznek, s áruk jóval alacsonyabban alakul a vártnál, hiszen nem kell beleépíteni a rendszerért fizetett összeget, mivel ingyenes.

Ez egy hatalmas lépés a szoftveróriás részéről a piaci versenyben, különösen az Androiddal és a többi díjmentesen használható platformmal szemben.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza