Bemutatkozott a Xiaomi első táblagépe – Mi Pad

Czipperer Dia - 2014. május 15.

A Xiaomi lerántotta a leplet első táblagépéről, a Mi Padról, mely egy 7,9 hüvelykes androidos modell, kedvező árcédulával. A Pekingben tartott sajtóeseményen kiderült, mire képes az úttörő modell.

Lei Jun, a Xiaomi társalapító és vezérigazgató leplezte le a vállalat első táblagépét Pekingben, melyet Mi Pad névre kereszteltek. A 7,9 hüvelykes masina hat színben lesz kapható a piacon, és külső megjelenésében az Apple iPadjére hajaz. A vállalat négy évet töltött a tervezéssel.

 

 

Felszereltség

A Mi Pad 7,9 hüvelykes, Gorilla Glass 3 üveggel ellátott megjelenítője 2048 x 1536 pixel felbontásra képes 326 ppi pixelsűrűséggel, lelke pedig egy 4+1 magos 2,2 GHz-es Tegra K1 processzor, amely egy 192 feldolgozó egységet számoló Kepler GPU-t is tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a Mi Pad az első olyan táblagép, melynek meghajtásáról Nvidia CPU gondoskodik. Ehhez egy combos, 6700 mAh-es akksi társul.

Fedélzetén a MIUI kezelőfelülettel ellátott legújabb Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot. A készülék 2 giga memóriát és 16 giga tárhelyet kapott. Ez utóbbi microSD-vel 128 gigáig turbózható. A táblagép első kamerája 2 megapixeles felbontásra képes, hátoldalán pedig egy 8 megapixeles változat csücsül.

Mikor, mennyiért?

A Mi Pad árcédulája igen kedvező: 1499 jenért, vagyis 240 dollárért megvásárolható a wifis verzió, amely 16 giga tárhellyel rendelkezik. Valamivel drágább a 64 gigás kiszerelés, ez 1699 jenbe, azaz 273 dollárba kerül. A Xiaomi nem beszélt arról, hogy a 4G verzió elérhető lesz-e, és arról sem mondtak semmit, hogy mikor landol a piacon.

 

 

A készülék nyitott tesztelése júniusban kezdődik Kínában, amely egyben azt is jelenti, hogy a béta verzió kereskedelmi forgalomba is kerül. A felhasználók visszajelzései segítenek majd a termék teljes körű bevezetésében, ám ennek várható idejéről és piacáról nem beszéltek.

 

 

 

 

 

Forrás: TheNextWeb.com, Engadget.com

Vissza