A KitKat népszerűsége fél év távlatából

Czipperer Dia - 2014. május 7.

Több mint hat hónap elteltével, a tavaly októberben bemutatott Android KitKat operációs rendszer még csupán a készülékek kevesebb, mint 10%-án van jelen.

A Google legfrissebb adatai szerint az Android rendszerének legújabb verziója, a KitKat csupán a készülékek 8,5%-án van jelen. Bár az elterjedtsége növekszik, csak viszonylag lassan. Januárban például még csak 1,4%-os volt az elterjedtsége, februárban is még csak 1,8%, melyekhez képest a mostani adatok határozott növekedést mutatnak.

Az Android platform verzióinak megoszlása továbbra is nagymértékű széttagolódást mutat, bár már a Jelly Bean átvette a vezetést a Gingerbreadtől, még mindig vannak, akik más, kevésbé népszerű verziókat használnak, mint a Froyo és a Honeycomb.

 

 

Az Apple háza táján természetesen más a helyzet. Bár az iOS7 egy hónappal korábban mutatkozott be, elterjedtsége már több mint 80%-os. Igaz, az iPhone-ok a 4-es szériától támogatják a rendszert, míg például a Jelly Bean és a KitKat támogatottsága viszont jóval szűkebb. A Gingerbread azért tudott sokáig uralkodó lenni a verziók között, mert a legtöbb androidos készüléken probléma nélkül futott.  

Arról nem is beszélve, hogy míg az Apple a frissítéseket minden felhasználónak csak egyszer küldi el, addig az Android frissítések nagyban függnek a gyártóktól és forgalmazóktól, így a felhasználóknak gyakran várniuk kell a legújabb frissítésekre.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza