Újabb méregdrága Vertu mobil

Czipperer Dia - 2014. június 4.

A Vertu telefonjai mindig azt az árkategóriát képviselték, melyet igen kevesen tudnak megfizetni. Az angol gyártó ezúttal sem adta alább, legújabb, Signature Touch névre hallgató telefonja – ahogy azt már megszokhattuk – egy autó árával vetekszik.

Több mint 2 és fél millió forintba kerül (11 300 dollár) a Vertu legújabb telefonja, a Signature Touch. Elődjéhez képest – Vertu Ti – valamivel drágább, az ugyanis 10 569 dollárt kóstált. A készülék a gyártó weboldalán is látható már, ahol azt is megtudjuk, ez csupán az alapmodell ára, a különféle kiegészítőkért további borsos összeget fizethetünk.

Mindegyik telefon egyedi készítésű, egy kézműves keze munkáját dicsérik, melynek árát busásan meg is kell fizetnünk. Felszereltsége ugyanis – bár elég jó – nem feltételezné önmagában a milliós összeget.
 


A telefon 64 gigás tárhellyel rendelkezik, 13 megpixeles főkamerával rendelkezik, amelyhez azonban nem tartozik autofókusz funkció. Fedélzetén Android 4.4 KitKat rendszer teljesít szolgálatot.

A készülék kijelzője 5,7 hüvelykes, amely már majdnem a phablet kategóriába emeli a telefont. Megjelenítője Full HD felbontással rendelkezik, a vállalat szerint a legnagyobb felbontással rendelkezik a jelenleg elérhető ilyen méretű képernyők sorában. Előnye még továbbá, hogy karcolásálló, és minimális fényvisszaverődéssel rendelkezik.
 


Külső borítása valódi kígyóbőr és titánium ötvözet, ez utóbbi két és félszer olyan erős, mint az acél, ugyanakkor könnyebb. Az új Vertu Signature Touch egyelőre még nem, de az oldal információi szerint hamarosan előrendelhető lesz.

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: Engadget.com

Vissza