Csokiból készült drón – és repül [Videó]

Czipperer Dia - 2014. június 17.

Csokoládéból építettek pilóta nélküli repülő járművet (AUV). A drón ugyanúgy néz ki, mint többi társa, a különbség annyi, hogy meg lehet enni.

Főzőcsokoládéból és Milkából állították össze azt a quadrocoptert, amely – miután az alapanyagok megdermedtek, és összeállt a jármű – megszólalásig hasonlít a többi drónra. Elsőre talán meg sem mondanánk, miből is készült a szerkezet, amely ugyanúgy képes repülni, mint bármelyik másik drón. A motor természetesen fémből van, a properrelek pedig műanyagból, de a többi rész száz százalékban csokiból készült.

A DIY Drones közösségi fórumon Mike C társalkotó úgy nyilatkozott a találmányról, hogy a csokoládé és a helikopter nem tűnik a legjobb kombinációnak, egészen addig, míg az ember ki nem próbálja. A szerkezetet barátnőjével közösen alkották meg.

Miért nem olvad el? A titok abban rejlik, hogy úgy alkották meg a szerkezetet, hogy a forró részek ne érintkezzenek közvetlenül a csokoládéval, és a próbaútra is borús időben került sor, hiszen a melegben könnyen megolvadhat a szerkezet.

 

 

 

Forrás: Techcrunch.com

Kulcsszavak: repülés, drón
Vissza