Moment okosóra – hajlított aksival és virtuális QWERTY gombsorral [Videó]

Farkas Norman - 2014. június 18.

Harmincnapos üzemidőt ígérő, hajlított akkumulátorral, flexibilis kijelzővel és virtuális QWERTY gombsorral érkezik a Momentum Labs okos karórája, ami stílusosan a Moment nevet viseli. Az integrált pulzusmérőt is tartalmazó kütyü elegáns, karkötőszerű kialakítást kapott, s csupán 0,9 milliméter vastag.

Egyre bővül a viselhető eszközök piaca, s a nagyobb gyártók mellett sorban jelennek meg az új szereplők ebben a szegmensben. Közéjük tartozik a Momentum Labs is, aki egy igazán érdekes okos karóráról rántotta le a leplet a napokban. A Moment névre hallgató kütyü felvonultat néhány sci-fibe illő megoldást, üzemideje pedig egyenesen elképesztő a jelenleg piacon lévő órákéhoz képest, ugyanis egy feltöltéssel akár 30 napig is bírja szusszal.

 

 

Bizony, az elegáns, letisztult dizájnú karkötőre emlékeztető eszközt a beépített hajított akkumulátornak köszönhetően elegendő havonta egyszer tölteni, ami hihetetlenül hangzik egy okos karóra kapcsán. Ez azonban csak egy a hamarosan Kickstarter projektként megjelenő, s remélhetőleg a közösség támogatásával később meg is valósuló készülékben rejlő érdekességek közül.

Az óra felépítését nagyon okosan oldották meg: felül, azaz a csuklónk tetejére eső felületen található a digitális számlap, s minden más fontos, esetenként privát információ az alsó felületen jelenik meg, így például nem láthatja minden körülöttünk lévő ember a bejövő üzeneteinket, hiszen azokat elhelyezkedésük miatt csak mi tudjuk elolvasni. Egyébként a karperec felületén egy 150dpi-s hajlított érintőkijelző terül el, amit ügyesen kihasználtak a tervezők és fejlesztettek rá egy teljes virtuális QWERTY billentyűzetet. Mivel a gombsor egyik fele a számlap bal oldalára, a másik fele pedig a jobb oldalára került, a felület pedig íves, kissé nehézkesnek tűnik rajta a gépelés, de a Momentum Labs szerint szó sincs kényelmetlen használatról. (Reméljük, egyszer a saját kezünkön próbálhatjuk ki a készüléket, hogy erről személyesen is meggyőződhessünk.)

 

 

Bár tudása nagy és nem sajnálták belőle a fémet sem, a Moment meglepően szépre, könnyűre és karcsúra sikerült. Az óra vastagsága 0,9 milliméter, súlya pedig nem éri el a 100 grammot.

A fentiekben csak a legfontosabb tulajdonságokra tértünk ki. Ha szeretnéd közelebbről megismerni a Momentet, nézd meg az alábbi bemutató videót, vagy látogasd meg a hivatalos weboldalát.

Június 24-étől lesz lehetőség a projekt támogatására a Kickstarteren. Szerinted a piacon a helye?

 


 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza