Nincs akadálya az Apple-Beats összeolvadásnak

forrás: Prím Online - 2014. július 30.

Az Európai Bizottság rábólintott az Apple eddigi legnagyobb értékű akvizíciójára, a Beats Electronics megvásárlására. A cég még május elején jelentette be az online zenei szolgáltatást nyújtó, illetve fejhallgatókat készítő társaság akvizícióját.

Az Európai Bizottság állásfoglalása szerint a felvásárlás nem kelt aggályokat, mivel a két cég együttes piaci részesedése a fejhallgató piacon alacsony lesz, emellett a kemény versenyre kell számítaniuk ezen a területen, illetve az online zeneszolgáltatásban egyaránt. Az összesen 3 milliárd dollár értékű akvizíció az Apple történetének legnagyobb összegű felvásárlása. A megállapodás értelmében 2,6 milliárd dollárt készpénzben, a fennmaradó 400 milliót pedig részvényekben fizetik ki.

A Beats Electronics prémium kategóriás mikrofonok és fejhallgatók gyártására szakosodott, januárban pedig egy előfizetős online zenei szolgáltatást is elindítottak Beats Music néven. A kiszemelt vállalat tavaly 1,2 milliárd dolláros bevételt ért el, és a sikereinek köszönhetően a közelmúltban 500 millió dolláros befektetéshez jutott egy kockázati tőke cégtől. Az Apple eddigi legnagyobb összegű akvizíciója 400 millió dolláros volt 1997-ben, akkor a NeXT Computer Systems-t vették meg.

  

HVG.hu

Vissza