Fejlődő országokba szánt olcsó Microsoft mobil – maradnak a hagyományos telefonok?

Czipperer Dia - 2014. augusztus 11.

A Microsoft bejelentette új, belépőkategóriás telefonját, a Nokia 130-at, mely a hagyományos belépő készülékek táborát erősíti, és a fejlődő piacokon kezdi meg hódító útját.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette a legmegfizethetőbb videó és zenelejátszásra alkalmas mobilként aposztrofált telefonját. A legújabb Nokia „feature phone” (hagyományos mobil) mindössze 19 euróért vásárolható meg. A készülék nem egy újabb okostelefon alternatíva, hanem a hagyományos mobilok között versenyez a felhasználók kegyeiért.

Tudása is erről tanúskodik, hiszen, bár microSD-vel bővíthető, Wifi, valamint 2G/3G kapcsolatra nem képes. A telefon 1,8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Beépített FM-rádió is található benne, valamint Bluetooth támogatással látták el. Kamera azonban nem található rajta. A Microsoft ígérete szerint nemsokára a Dual-SIM verzió is érkezik majd.

A Nokia 130 csak bizonyos országokban lesz kapható, többek között Kínában, Egyiptomban, Indiában, Indonéziában, Kenyában, Nigériában, Pakisztánban és Vietnámban.

Bár a múlt havi nagy leépítés után – 18 ezer embert küldtek el a Nokia üzletágtól – úgy tűnt, a hagyományos telefonok gyártását megszűntetik, most mégis úgy látszik, van új a nap alatt, és nem ez volt az elbocsátások oka.

Nokia 130

Az Android alapú Nokia X széria csillaga azonban leáldozóban van, ugyanis azt is megerősítette a vállalat, hogy nem gyártanak több ilyen modellt, és a Mobile World Live arról ír, hogy az Asha készülékek jövője is bizonytalan a jelenlegi portfóliót tekintve.

A Nokia 130-as modell azonban teljesen más utat képvisel, mint az említett termékcsaládok tagjai, hiszen olyan célcsoportra fókuszálnak, akik a hagyományos mobilélményre vágynak. Viszont, ha az Asha termékcsalád is kikerül a képből, nagy szakadék tátong majd a hagyományos telefonok és a belépőszintű Lumia készülékek között.

Jo Harlow, a Microsoft mobilrészlegének alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a jövőben is fektetnek pénzt az megfizethető készülékekbe, de, hogy ez mit is takar pontosan, arra nem tért ki.

 

Forrás: Mobileworldlive.com

Vissza